Başbakan'a Şevval Sam sorusu!

 CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Şevval Sam'dan başka konser vermesi iptal edilen başka sanatçılar var mıdır? Son beş yılda kaç sanatçıya yalnızca konserlerinde söyledikleri sözlerden dolayı dava açılmıştır? Ceza

Başbakan'a Şevval Sam sorusu!

 

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Şevval Sam'dan başka konser vermesi iptal edilen başka sanatçılar var mıdır? Son beş yılda kaç sanatçıya yalnızca konserlerinde söyledikleri sözlerden dolayı dava açılmıştır? Ceza alan sanatçı var mıdır?" diye sordu.

 

Şevval Sam'ın, "Ben düşünce ve inanç özgürlüğüne inanıyorum. Örtünmeye karşı değilim. Eğer 20 sene önce başörtüsü serbest bırakılsaydı bugün bu problemler yaşanmayacaktı, başörtüsü bir ideoloji haline gelmeyecekti. İnancınıza saygı duyuyorum. Dünyada 7 milyar insan, 7 milyar farklı parmak izi varsa, bir o kadar da farklı düşünce olabilir. Farklılıklar, bu dünyayı renklendiren ve yaşanabilir kılan unsurlardır" şeklindeki sözlerinden dolayı baskı yapılıp konserlerinin iptal edildiğini iddia eden Işık, "Şevval Sam'ın sözlerinde toplumu ya da sizi rahatsız eden ne var?" diye sordu. Işık, şu soruları yöneltti:

 

"Gerçek sanatçının muhalif olması ve toplumu yanlışlara karsı uyarması sizce kotu bir şey midir?

 

Tek tip sanatçı yetiştirebileceğinizi mi düşünüyorsunuz?

 

Şevval Sam'dan başka konser vermesi iptal edilen başka sanatçılar var mıdır?

 

Sizin veya başka bir bakanlığın yetkililerinin şu sanatçıları konserlere çağırmayacaksınız şeklinde hiçbir belediyeye baskısı olmuş mudur?

Son beş yılda kaç sanatçıya yalnızca konserlerinde söyledikleri sözlerden dolayı dava açılmıştır? Ceza alan sanatçı var mıdır?" 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset