Başbakana hakarete büyük tepki!

Hollanda Temsilciler Meclisi'nde 2012 Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmeleri sırasında Hollanda Özgürlükler Partisi (PVV) Başkanı Geert Wilders, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için hakaret dolu sözlere sarfetmişti.Wilders'in sözlerine Hollandalı Felsefe Doktoru

Başbakana hakarete büyük tepki!

Hollanda Temsilciler Meclisi'nde 2012 Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmeleri sırasında Hollanda Özgürlükler Partisi (PVV) Başkanı Geert Wilders, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için hakaret dolu sözlere sarfetmişti.

Wilders'in sözlerine Hollandalı Felsefe Doktoru ve Nijmegen Radboud Üniversitesi öğretim üyesi Gerrit Steunebrink’ten tepki geldi.

Steunebrink, Wilders’in Hollanda’yı temsil etmediğini söyleyerek, Hollanda halkı adına bu talihsiz sözlerden dolayı bütün Türk halkından özür diledi. Steunebrink, “Geert Wilders’in sözlerini kabul etmek mümkün değil. Wilders’in ve milletvekilin sözleri çok nezaketsiz sözlerdi. Bir öğretim üyesi olarak utandım. Ben hiç bu sözlere bir öğretim üyesi olarak katılmıyorum. O sadece Türk Başbakanı Erdoğan’a kötü söz ve davranışın yanı sıra bizim Başbakanımız Mark Rutte içinde kötü davranış örneği sergiledi” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset