Başbakan Yunanistan'ı kızdırdı

 Erdoğan, önceki gün Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Genel Kurulu’nda, salonda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Yunan polemiği yaşamıştı. Kılıçdaroğlu’nun daha önce Yunan ekonomisinin Türkiye’den iyi olduğu yönündeki sözlerini hatırlatan E

Başbakan Yunanistan'ı kızdırdı

 

Erdoğan, önceki gün Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Genel Kurulu’nda, salonda bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Yunan polemiği yaşamıştı. Kılıçdaroğlu’nun daha önce Yunan ekonomisinin Türkiye’den iyi olduğu yönündeki sözlerini hatırlatan Erdoğan, “Şu anda 100 milyar (euro) dilenerek ayakta durmaya çalışan bir ülke... Türkiye’ye örnek olabilir mi?” demişti. Kılıçdaroğlu ise, “Sayın Başbakan benim söylediğimi tam kavrayamamış. Yunanistan’daki kriz yoksulları krizi değil, zenginlerin krizidir” cevabını vermişti.

 

Bu sözler üzerine dün Yunan hükümet sözcüsü Dimitris Çiodras “kendi sorunlarınızla ilgilenin” açıklamasını yaparken, Yunan medyası “Erdoğan tahrik ediyor” dedi.

 

Sözcü Çiodras açıklamasında, “Yunanistan komşularından, gürültü koparmak yerine, sorunlarına saygıyı beklerdi. Türkiye’nin, Yunanistan’ın bugün azalmış haldeki kişi başı milli gelirine ulaşması için kat etmesi gereken daha çok yolu var” ifadesini kullandı. Yunan sözcü ayrıca, “Komşu ülkenin kendi sorunlarıyla ilgilenmesi, ikili ilişkilerde daha yapıcı bir tavır içinde olması, daha iyi olur” dedi.

 

Erdoğan rencide etti

Yunan basını da konu hakkında öfkeli başlıklar kullandı. Etnos gazetesi, “Erdoğan’dan Yunanistan’a karşı ironi” başlıklı haberinde, “Erdoğan bizi rencide ediyor” yorumunu yaptı. Kathimerini gazetesi ise “Hükümet Erdoğan’a sert yanıt verdi” manşetine yer verdi. TaNea gazetesi, “Erdoğan’dan tahrik edici ifadeler” başlıklı haberinde Erdoğan’ın Yunanistan ile ilgili sözlerini “saygısızlık” ve “rencide edici” olarak tanımlandı.


 ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

‘Yunanistan nüfusunu az gösterip milli gelirini artırıyor’

 

Önceki gün TİM Genel Kurulu’na katılan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun, Yunan ekonomisiyle Türk ekonomisini karşılaştırmasına tepki göstererek, şu ifadeleri kullanmıştı:

 

“Bakınız Sayın Genel Başkan geçtiğimiz hafta bir televizyon programında çıktı. Yunan ekonomisinin Türkiye ekonomisinden daha iyi olduğunu iddia etti. Gerçekçi olalım. Kalkıp, nüfusunu bile sağlıklı bir şekilde açıklamayan bir ülke. Sadece nüfusu azaltmak suretiyle kişi başına milli gelirini fazla gösterme gayreti içinde olan bir ülke. Sorun bakayım, satın alma gücü bu insanların nedir? Şu anda buradan 100 milyar dilenerek ayakta durmaya çalışan bir ülke Türkiye’ye örnek olabilir mi?

 

Kargalar bile güler

 

Şu anda adalarını satmaya kalkan bir ülke Türkiye’ye örnek olabilir mi? Arkadaşlar Merkez Bankamız’ın kasasında 27 milyar dolar vardı ama şu anda 92 milyar dolar döviz rezervi var. Yunanistan’ın acaba Merkez Bankası’nda ne var? IMF’ye olan durumu ne? Avrupa Birliği’ne karşı olan durumu ne? Nasıl olur da biz şu anda Yunanistan’la Türkiye’yi savunuruz. Olacak iş mi bu? Kargalar bile güler buna. Bence bunlara gerek yok. Bizim, iktidarıyla muhalefetiyle el ele omuz omuza vermemiz lazım ki bu sıçrama devam etsin. Kıskanmaya gerek yok.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset