Başbakan Yök'e Sert Çıktı

Yüzde 47 oy aldığımız için bu çalışmalara başlamadık bu çalışmalara seçimlerden çok önce başlanmıştır. Özgür ve müreffeh bir Türkiye'nin çerçevesi bu anayasada olacak. Vatandaşların hassasiyeti ve cumhuriyetin nitelikleri korunacak. Yeni anayasa en geniş

Başbakan Yök'e Sert Çıktı

Yüzde 47 oy aldığımız için bu çalışmalara başlamadık bu çalışmalara seçimlerden çok önce başlanmıştır. Özgür ve müreffeh bir Türkiye'nin çerçevesi bu anayasada olacak. Vatandaşların hassasiyeti ve cumhuriyetin nitelikleri korunacak. Yeni anayasa en geniş mutabakat sağlanarak hazırlanacaktır.

Henüz tartışmaya açtığımız bir metin ortada yoktur. basında çıkanlar müzakerelerle hazırladığımız taslak değil. Bugüne kadar uygulananın dışında bir süreç gündeme gelecek. Bu tasalkla ilgili köşe yazarlarına kadar fikirler alınacak. Taslak metin sitemizden kamuoyuna açılacak. katkıda bulunması gerekenler, henüz önlerine bir metin gelmeden top atışına tutmaları ilginçtir. Biz AK Parti Anayası değil Türkiye Cumhuriyeti Anayasası hazırlıyoruz. Yeni anayasa çalışmalarını mahkum etmeye yönelik girişimler var. Anayasa tartışmasını tek bir konuya indirgemeye çalışanlar var. Bu kimsenin hakkı değildir. Parlamento çalışması yapıldıktan sonra konu cumhurbaşkanına sunulacak. Daha sonra halkın onayına sunulacak.

Biz yeni bir anayasa yaparken onay makamı olarak halkı görüyoruz. Böyle bir çalışmadan niye bazı kesimler rahatsız oluyor? Türkiye'nin artık korku ve vehimlerle kaybedecek vakti yok. Nihai kararı milletimiz verecektir.

Anayasayı 13 kez değiştiren bir Meclis neden yenisini yapmaya müktedir olmasın. Atanmışlardan oluşana eyvallah seçilmişlerden olanlar yaparsa olmaz demek olmaz. Yok böyle bir şey. Kurucu Meclis bu işi yapacak diye bir şey var mı? Tüm çalışmalarımızı tüm kesimlere ulaştıracağız. Eleştiri ve katkıları değerlendireceğiz. Yöntem ve sürece eleştirileri haksız, korkuları da yersiz buluyorum.
Çalışmaların devam edip etmemesi konusuna rRektörler Komitesi kararını veremez. Bir defa onlar önce kendi işlerine baksınlar.

Hukuki temel oluşturmak için bu anayasa çalışması yapılıyor. Onay makamı millettir. Toplumun bu konuda vereceği karar olumluysa bu temelsiz mi olur. Egemenlik milletindir diyeceksin ondan sonra millete karşı çıkacaksın. demokrasinin gerği bu olamaz. Bu konuda benimde söyleyeceğim var diyen olursa onu dinleriz.

Bizde çıkan tasarı değil taslak olacak ve eleştirileri alacağız.

Milletvelkilinin dokunulmazlığı yoktur. Ertelenmesi sözkonusudur. Milletvekilliği sona erdiği gün yargılanma başlar. Milletvekili için zaman aşımı da sözkonusu değildir.

Anayasayı yapma görevi rektörlerinse TBMM'nin bir anlamı yok. Herkes yerini konumunu bilecek. Yasa yapma görevi parlamentonundur. kaldı ki o toplanan kişiler arasında bu işle alakalı olmayan kişiler de var. Parlamento yasa yaparken her yerden bilgi alır. Durumdan vazife çıkarma anlayışını önümüze koymasınlar. Milletin ortaya koyduğu iradeye saygılı olsunlar. Kusara bakma bu çalışma durdurulsun denilemz. Gece gündüz çalışıyoruz. Bizim boşa vaktimiz yok. Daha yapacak çok işimiz var. Anayasayı bu çalışmayla 138 maddeye indirdik.

Türban için siyasi simge diyorlar. Siyasi simge olabilmesi için bir partinin simgesi olması lazım. Türbanı ben kabul etmiyorum asıl adı başörtüdür.

Dert başka bunu bana söyletmeyin sonra ben sana özel olarak anlatırım. Kadınlar gelecek konusunda hiç endişelenmesin. AK Parti 5 yıl iktidardaydı ne oldu ne değişti.

Nihai onay yeri millettir. kararı milletimiz verecektir.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler