Başbakan Toruna İki Gün Ayırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gelecek hafta eşi Emine Erdoğan'la birlikte ABD'ye gidecek. Başbakan, 22-23 Eylül'de yeni doğan torunu Ömer Tayyip'i görmek için Washington'da olacak, 24-25 Eylül'de de New York'ta yapılacak BM Genel Kurulu'na katılacak.Başb

Başbakan Toruna İki Gün Ayırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gelecek hafta eşi Emine Erdoğan'la birlikte ABD'ye gidecek. Başbakan, 22-23 Eylül'de yeni doğan torunu Ömer Tayyip'i görmek için Washington'da olacak, 24-25 Eylül'de de New York'ta yapılacak BM Genel Kurulu'na katılacak.

Başbakan'ın 21 Eylül'de başlayacak ABD ziyareti 29 Eylül'e kadar sürecek. 21 Eylül'de bir heyetle New York'a gidecek olan Erdoğan, heyeti burada bırakarak 2 günlüğüne Washington'a geçecek. Burada oğlu Bilal Erdoğan'ın yeni doğan çocuğu Ömer Tayyip'i görecek olan Erdoğan, 24 Eylül'de tekrar New York'a dönecek.


Bush'tan cevap bekleniyor

Erdoğan, 24-25 Eylül günlerinde BM Genel Kurulu'na katılacak. Genel Kurul sürecince Erdoğan'ın, bazı ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarıyla da ikili görüşmelerde bulunabileceği belirtildi. Kaynaklar, Başbakan'ın ABD Başkanı George Bush ile de BM'de bir araya gelmek için talepte bulunduğunu ancak henüz bir cevabın gelmediğini dile getirdi.

Clinton'la buluşacak

Erdoğan, 26 Eylül'de New York Borsası'ndaki törene katıldıktan sonra, akşam Amerikan-Türk Derneği'nde, 27 Eylül günü ise "Center Of Foreign Relations" adlı düşünce kuruluşunda konuşacak.

Erdoğan, 28 Eylül'de Clinton Vakfı'nda "Küresel Girişim" konulu toplantıya katılacak ve burada eski ABD Başkanı Bill Clinton'un eşi Demokrat Partili senatör Hillary Clinton ile bir araya gelecek.

Ziyaret kapsamında, 28 Eylül'de ziyaretine ilişkin bir basın toplantısı yapacak olan Erdoğan, 29 Eylül'de de ABD'de yaşayan Türklerle bir araya gelecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler