Başbakan, o rapora çok kızdı

Stratfor, doktorların Erdoğan'a iki yıl ömür biçtiğini yazmıştı. Erdoğan, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda, "Bize ömür biçenler küstahlık içindedir" şeklinde konuştu.Başbakan Erdoğan, Kürt sorunundan Uludere olayına kadar birçok konuda konuştu. Ken

Başbakan, o rapora çok kızdı

Stratfor, doktorların Erdoğan'a iki yıl ömür biçtiğini yazmıştı. Erdoğan, partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda, "Bize ömür biçenler küstahlık içindedir" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, Kürt sorunundan Uludere olayına kadar birçok konuda konuştu. Kendisine ömür biçenlere sert tepki gösterdi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Kürt meselesiyle ilgili terör konusuna bakışımız en başından beri bellidir. Güneydoğu, Kürt sorunu, adına ne derseniz deyin...

Çözüme Yönelik Adım Attık

2005 Ağustos’unda Diyarbakır’da yaptığım konuşmayla ivme kazanmıştır. Çözümüne yönelik adımlar attık. 2010 yılında 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi' adı altında süreç başlattık.

Onayı Milletimizden Alacağız

Sorunu çözmek için yeni ve kararlı bir adım başlattık. Bu süreç milletimizden iki kez onay aldı. Bu işin onayını muhalefette bulunan partilerden değil, milletten alacağız. Bize verilen desteği heba etmek niyetinde değiliz.

Sorunlar Kümesi

Kürt meselesi, terör meselesi, Güneydoğu meselesi... Bir sorunlar kümesidir. Mesele eli silahlı bir terör örgütüyle mücüdele değildir. Siyasi, ekonomik, kültürel boyutu var. Bir de istismar, çıkar ve uluslararası siyasi boyutu var. İnsan kaçakçılığı, esrar-eroin kaçakçılığı mı ararsın... Silah kaçakçılığı bu işin içinde. Terör, yurtiçi ve yurtdışında siyaseti dizayn etmek için kullanılıyor. Karşımızda taşeron olarak kullanılan bir örgüt var. Biz sadece dağdaki teröristle değil, onun arkasındaki kirli ellerle de mücadele ediyoruz.

Silah tüccarları, uyuşturucu kartelleri bu meselenin çözülmesini istemiyor. Öldürülen teröristlerin kanını ve şehitlerimizin kanı istismar edenler meselenin çözülmesini istemiyor.

Bu üç Parti Ortak Hareket Etti

MHP bu süreçte bize destek vermedi. CHP'de adımlarımızın karşısında oldu. BDP de karşısında oldu. Bu üç parti, 12 Eylül ve 12 Haziran'da ortak hareket ettiler.

Meselenin çözülmemesi için, 'Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin başarısız olması için üç koldan AK Parti'ye saldırıya geçtiler. Ama bunların hiçbiri bizim için bahane değil. Biz CHP, MHP ve BDP'yle değil, milletimizle yürüyoruz. Biz milletimizin desteği ve hayır duasıyla bu meseleyi çözeceğiz, son nefesimize kadar bunun mücadelesini vereceğiz. Bu bir kardeşlik meselesidir.

Bizim İnanç Kardeşliğimiz Var

Bizim kardeşliğimiz, bir kavmiyet, bir ırkçılık kardeşliği değildir. Bizim bir inanç kardeşliğimiz var.

Uludere Acısını Yüreğimizde Taşıyoruz

Biz Uludere’nin acısını yüreğimizde taşıyoruz. Uludere olayının aydınlığa kavuşturulması için ilgili kurumlar her türlü çalışmayı sürdürmektedir. Biz vicdani olan bir partiyiz.

Bütün provokasyonlara kışkırtmalara rağmen olayın üzerine gidiyoruz. Biz kadere inanmış bir partiyiz. Biz millete hizmet yolunda elini taşın altına koymuş bir partiyiz.

Bize Ömür Biçenler Küstahlık İçindedir

Tehditlere boyun eğmedik, eğmeyi düşünmüyoruz. Ecel geldiğinde ne bir saat ileri ne de bir saat geri alınır. Bize ömür biçenler büyük küstahlığın içindedir.

Millet bunların nasıl mikser görevi yaptığını çok iyi biliyor. Bu tehditlere de pabuç bırakmayacağız. Azimle sorunların üzerine gitmeye devam edeceğiz. Bu manşetleri atanlar şunu iyi bilsinler, Allah'ın takdir ettiği ömrü hiçbiriniz ne bir an geri, ne bir an ileri götüremezsiniz. Plan ona aittir ve o plan işleyecektir.

Buradan Kürt kökenli kardeşlerime bir kez daha sesleniyorum. Kürt kökenli annelere sesleniyorum. Samimiyetimizi görün. Nasıl engellenmek istendiğimizi görün.

Terör Örgütünde İnfazlar Yaşandığını Görün

Terör örgütünde çocukların nasıl istismar edildiğini görün. El ele vereceğiz ve bu oyunu hep beraber bozacağız. Terör örgütü içinde nasıl infazlar yaşandığını görün, bilin.

Terör örgütü uzantısı siyasetçiler de sizin acınızı istismar ediyor, bunu görün. 'Biz bunlara oyumuzu veriyoruz, peki bunlar ne verdi' diye sorun. Anacığım, bacım siz buna layık mısınız? Yüksekova'ya havaalanı yapılacağı zaman karşısına dikilen kim? Bunlar. Bu milleti seven bunlar mı? Ama siz halden memnunsanız söyleyecek bir şeyim yok. Onlara rağmen görevimizi yapmaya devam edeceğiz.

Biz milletimizden bugün bir tek şey istiyoruz. Bu hareket sizin gayretlerinizle buralara geldi. Bu desteğinizi vermeye devam edin. Yaşlı ninelerin hayır dualarını çok iyi biliyoruz. Bu hareket onlarla ayrı bir güç kazanıyor. Biz engelleri aşacak, terörü inşallah minimize edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler