"Başbakan matematik bilmiyor"

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları Önerilerimiz geldi, gelecek. Güzel projelerimiz olacak. Projemizin adi Aile Sigortası. Ailenin geleceğe güvenle bakmasını sağlamak için Aile Sigortası'ndan başladık. İstedik ki bütün aileler CHP'nin hazı

"Başbakan matematik bilmiyor"

İşte Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başları

Önerilerimiz geldi, gelecek. Güzel projelerimiz olacak.

Projemizin adi Aile Sigortası. Ailenin geleceğe güvenle bakmasını sağlamak için Aile Sigortası'ndan başladık. İstedik ki bütün aileler CHP'nin hazırladığı projelerle geleceğe güvenle baksın.

Aile Sigortası bir barış ve onur projesidir. Aile Sigortası CHP'nin de ötesinde bir Türkiye projesidir.

Bu 40 yıllık hayaldir. 1971 yılında Türkiye Aile Sigortası'nı getirmeyi taahhüt etmişti o hayali gerçekleştirmeyi biz üstlendik.

Ne demiştik, ailede kadının hesabına 600 TL yatırılacak. Başbakan yemedi içmedi gittiği her yerde buna laf yetiştirmeye başladı. "bunlar hesap kitap bilmiyor" demeye başladı.

Onlar sosyal devleti bilmezler. Onlar devleti vatandaşa baskı aracı olarak görürüler. Biz devleti hizmet aracı olarak görürüz.

Muhalefet etmeyeceksin. Recep Bey ne derse "Tamam efendim" diyeceksin. Onların anlayışı bu. Onun için toplum nefes alamıyor. Toplumun nefes borularını aşacak olan CHP'dir.

AKP programında "3 ay içinde yoksulluk envanteri çıkacak" diyordu. Bırakın 3 ayı 8 yıldır çıkmadı.

Halka doğruları söylemiyorlar. Biz yoksulluk envanterini çıkaracağız ve yoksulların sosyal devletin korumasında olduğunu göstereceğiz.

AKP ile CHP arasında siyahla beyaz kadar fark vardır. Biz yoksulluğu bitiren proje üretiyoruz. Bunlar yoksulluğu arttırmaya çalışıyorlar.

"Yoksul sayısı artsın bana muhtaç haline gelsinler" diyorlar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset