"Başbakan krizi yok sayıyor!"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşanan ekonomik krizi yok saydığını ileri sürerek, ''Başbakan ekonomik krizi yok saymaya devam ediyor ama Başbakan yok sayıyor diye kriz yok olmuyor'' dedi. Alınan bilgiye göre, toplantıda

"Başbakan krizi yok sayıyor!"

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşanan ekonomik krizi yok saydığını ileri sürerek, ''Başbakan ekonomik krizi yok saymaya devam ediyor ama Başbakan yok sayıyor diye kriz yok olmuyor'' dedi.

 

Alınan bilgiye göre, toplantıda 29 Mart 2009'da gerçekleştirilecek yerel seçimlere yönelik aday listeleri üzerinde teknik çalışma yapıldı. Ayrıca ekonomik kriz ve Deniz Feneri olayı konusunda da değerlendirmelerde bulunuldu.

 

Baykal, toplantıda ekonomik krizin etkilerinin giderek artmaya başladığını ancak hükümetin hala etkili önlemler almadığını savundu. Baykal, ''Başbakan ekonomik krizi yok saymaya devam ediyor ama Başbakan yok sayıyor diye kriz yok olmuyor. Hükümetin bu tavrı sürerse seçimlerden sonra Türkiye yaşanılması zor bir ülke haline gelebilir'' değerlendirmesinde bulundu.

 

Hükümetin ekonomik krizin oluşturduğu gündemden kaçmak için taktikler uyguladığını ileri süren Baykal, yeni Anayasa tartışmalarının bunun bir örneği olduğunu kaydetti. Ekonomik sıkıntılar içindeki toplumun acil bir Anayasa değişikliği ihtiyacı olmadığını belirten Baykal, ''Hükümet bu tartışılsın bu arada da esas sorunlar gözden kaçırılsın istiyor'' dedi.

 

Baykal, Başbakan Erdoğan'ın seçimlerden sonra Anayasa değişikliği için TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın devreye sokulması yönünde açıklamaları olduğunu ifade ederek, Toptan'ın yasamanın başında bulunması nedeniyle Başbakan'ın bu yaklaşımının yanlış olduğunu kaydetti.

 

Deniz Feneri e.V. davasına ilişkin dosyanın hala Türkiye'ye gelmemiş olmasını ve buna bağlı olarak yasal sürecin başlamamasını da eleştiren Baykal, ortada ciddi iddialar bulunduğunu vurguladı. Baykal, ''Dosya gelmedi'' diyerek iddialara seyirci kalınmasının kabul edilemeyeceği de belirtti.

 

Toplantıda CHP'nin yerel seçimlere yönelik miting programı da görüşüldü. Buna göre CHP, 21 Şubat Cumartesi günü Adana'da, 22 Şubat Pazar günü ise Kocaeli'nde miting yapacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler