Başbakan Kalkandelen'de

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki resmi temaslarını tamamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin batısında Arnavutların yoğun olarak yaşadığı Kalkendelen'e geldi.Kalkandelen'de (Tetovo) büyük sevgi gösterileriyle karşılanan Erdoğan, Cuma namazını tar

Başbakan Kalkandelen'de

Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki resmi temaslarını tamamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin batısında Arnavutların yoğun olarak yaşadığı Kalkendelen'e geldi.

Kalkandelen'de (Tetovo) büyük sevgi gösterileriyle karşılanan Erdoğan, Cuma namazını tarihi Alaca Camii'nde kıldı. 1438'de yapılan cami, cephesindeki rengarenk çiçek desenleri ile dikkat çekiyor.

Başbakan Erdoğan daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin restore ettirdiği kız Kur'an kursunun açılışına katıldı ve kursun hayırlara vesile olmasını diledi. Konuşmasına "Osmanlı torunlarını selamlıyorum" diye başlayan Erdoğan, siyasi yasaklı olduğu dönemde Kalkandelen'e gelip pita yediğini, boza içtiğini ifade etti.

Erdoğan, "AK Parti'yi Anadolu'daki kardeşlerimizin yanı sıra Balkanlardaki kardeşlerimizin hayır dualarıyla kurduk. Sizlerin hayır dualarıyla iktidarı devraldık." şeklinde konuştu.

Camilerin tüm Müslümanların ve tüm mezheplerin ortak yerid olduğunu da vurgulayan Erdoğan, "Arabın, Acemin camisi farklı olamaz. Arnavutun, Türkün, Makedonun, Boşnakın camisi birbirinden farklı olamaz. Hepsi aynı kıbleye dönüyor. Aynı duaları aynı sureleri okuyoruz. Onun için orada ayrılık tanıyamayız. Birbirimize farklı gözlerle bakamayız.'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'den gelen şehit haberlerine de değinen Erdoğan, "Şehitler ölmez, Vatan bölünmez, bu böyle bilinmeli." dedi.

Başbakan Erdoğan, Kalkandelen'in ardından Arnavut ve Türklerin yaşadığı Vrapçişte beldesini ve Gostivar şehrini ziyaret edecek. Erdoğan, ülkenin güneyindeki Ohri'ye de giderek Makedonya programını tamamlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler