Başbakan Kabineyi açıkladı!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni Bakanlar Kurulu'nu açıkladı. Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı kabinede mevcut Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Trabzonlu Faruk Nafiz Özak yer almazken Trabzon'dan Erdoğan Bayraktar kabineye girebild

Başbakan Kabineyi açıkladı!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni Bakanlar Kurulu'nu açıkladı. Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı kabinede mevcut Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Trabzonlu Faruk Nafiz Özak yer almazken Trabzon'dan Erdoğan Bayraktar kabineye girebildi.

Başbakan Erdoğan, Erdoğan Bayraktar'a kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini verdi. Faruk Nafiz Özak'ın Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine ise Suat Kılıç getirildi.

Başbakan Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde: "Başbakan yardımcısı olarak 4 bakan görevlendirilmiştir.

61. Bakanlar Kurulu Listesini sizlere taktim ediyorum.

Başbakan Yardımcılarımız, Bursa Milletvekili Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay, Bekir Bozdağ.

Sadullah Ergin Adalet Bakanı, Fatma Şahin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, Egemen Bağış AB bakanı, Nihat Ergün Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Faruk Çelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Erdoğan Bayraktar Çevre ve Şehircilik Bakanı, Ahmet Davutoğlu Dış İşleri Bakanı, Zafer Çağlayan Ekonomi Bakanı, Taner Yıldız Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı, Suat Kılıç Gençlik ve Spor Bakanı, Mehmet Eker Gıda Tarım Bakanı, Hayati Yazıcı Gümrük ve Ticaret Bakanı,

İdris Naim Şahin İçişleri Bakanı, Cevdet Yılmaz Kalkınma Bakanı, Ertuğrul Günay Kültür ve Turizm Bakanı, Mehmet Şimşek Maliye Bakanı, Ömer Dinçer Milli Eğitim Bakanı, İsmet Yılmaz Milli Savunma Bakanı, Veysel Eroğlu Orman ve Şuişleri Bakanı, Recep Akdağ Sağlık Bakanı, Binali Yıldırım Ulaştırma Bakanı.

6 bakan arkadaşımız katıldı, 3 bakan arkadaşımız kabinede yok. Allah'tan hayırlısı olsun ülkemize" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Çok yoğun bir çalışma bir performans var bu performansı ortaya koyabilen arkadaşlarımızla devam edeceğiz. Aksi taktirde yine kabinede değişiklikler yapılabilir. Çok başarılı neticeler almalıyız. Ustalık döneminin verimli geçmesi gerekiyor.

Yarın büyük ihtimalle 11:00'da Bakanlar Kurulu ilk toplantısını yapacağız. Arkadaşlarıma çalışmalarını hemen başlatmalarını söyleyeceğim. Daha önce de dediğim gibi yardımcıların ayrı görüşmeleri olacak yani milletvekillerimiz illeriyle olabilir sorunları o bakanlığa iletmede muhatap bulabilecekler. Onun için bakan yardımcılarının bu noktada adeta sabit bir görevleri var. İkincisi de illerin sorunlarını kesinlikle onlar almalı ve illerden gelen sorunları da aldıklarında yakın takipte sürdürmeli. Üçüncüsü de STK'ların sorunlarını onlar takip etmeli" diye konuştu.

Erdoğan, "25 bakan arkadaşa görev veriyoruz, bunlar bence millet vekilliğinin yanında tarihi görevdir. Ama asıl olan milletvekilliği görevidir. Tecrübeleri her daim devam edecektir eski bakan arkadaşlarımızın da" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset