Başbakan hakkında suç duyurusu

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın BDP milletvekillerinin terör örgütü üyeleriyle kucaklaşmasına ilişkin sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.  ÖDP’liler konuşmanın yargıya talimat olduğunu savundu. İstanbul Adalet S

Başbakan hakkında suç duyurusu

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın BDP milletvekillerinin terör örgütü üyeleriyle kucaklaşmasına ilişkin sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

 

 

ÖDP’liler konuşmanın yargıya talimat olduğunu savundu.

 

İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan ÖDP’liler Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi. ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Başbakan hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 5 Eylül’de Erdoğan’ın kamuoyuna yaptığı açıklamada BDP milletvekillerinden hareketle ‘yargı gereğini yapacak’ şeklinde açıklamada bulunduğunu hatırlatan Taş, “Biz bunun yargıya talimat olduğunu düşünüyoruz. Başta anayasanın başlangıç ilkeleri olmak üzere anayasanın ihlali anlamına geldiğini düşünüyoruz.

Demokratik yaşamın vazgeçilmez parçası olan bir siyasi parti olarak, Özgürlük ve Dayanışma Partisi olarak kamu görevi niteliğimizden ve demokratik görevimizin sonucu olarak Başbakan Erdoğan hakkında kamu davası açılması için suç duyurusunda bulunuyoruz." dedi.

Açıklamanın ardından ÖDP’liler suç duyurusunu içeren dilekçeyi savcılığa verdi. Dilekçede, “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 138. maddesine aykırı davranarak anayasal suç işleyen ve bu kapsamda görevini kötüye kullanan şüpheli hakkında anayasanın 68. maddesinden alınan hak ve yetki ile yasal soruşturma ve kovuşturma yapılarak kamu davası açılması için suç duyurusu ve şikayette bulunuyoruz." denildi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset