Başbakan Erdoğan 'yuh'landı

Düğün Salonu'nda Aydın DP İl Kongresi'ne katılan DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, partililer tarafından salon girişinde davul zurna eşliğinde karşılandı. Kongreye, Soylu'nun yanı sıra DP Genel Başkan Yardımcısı Harun Akın, Eski genel başkanlardan Yıldırım

Başbakan Erdoğan 'yuh'landı

Düğün Salonu'nda Aydın DP İl Kongresi'ne katılan DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, partililer tarafından salon girişinde davul zurna eşliğinde karşılandı.

Kongreye, Soylu'nun yanı sıra DP Genel Başkan Yardımcısı Harun Akın, Eski genel başkanlardan Yıldırım Avcı ve eski bakanlardan Nahit Menteşe ve Ali Rıza Gönül de katıldı.

Konuşmasına salonu dolduran partilileri selamlayarak başlayan DP Lideri Soylu, AKP iktidarına ve Başbakan Erdoğan'a yüklendi. AKP'nin yolsuzlukları aklama partisi gibi çalıştığını savunan Soylu, şöyle dedi:

"HEPİMİZ MENDERES'İZ"

“Hepimiz Menderesiz, hepimiz demokratız. Bugün burada olmaktan büyük bir gurur duyuyorum. 'Alternatif yoktur' diyenlere inat, muhteşem toplulukta 'alternatif Demokrat Parti'dir' diye haykıran tüm demokratların önünde saygıyla eğiliyorum.

Demokratlar emin insanlardır. Bu ülkede yetimin hakkını korudular. Bugün Türkiye o demokratlardan ayrı kalmanın sıkıntısını çekiyor. Her gün yeni bir yolsuzluk dosyası var. 9 aydır Türkiye'nin en büyük siyasi geleneği olarak tarif etmekten dolayı onur duyduğum DP'nin genel başkanlığını yürütürken adım adım ülkeyi dolaşıyorum. İnsanımızın neler söylediğini anlamaya ve ülkemin yarınlarına yönelik yeni bir umudu güveni ayağa kaldırmaya çalışıyorum.

Ezine'de bana bir çiftçi 'Bu kırat ne zaman şaha kalkıyor, ülkemde güneş görmeyen ülkelerden buğday ithal ediliyor. Ülkeyi bu beceriksizlerden kurtarın' diye bağırıyor. Bağ-Kur'unu elektriğini ödeyemeyen esnaf çelimsiz şekilde gözlerime bakıyor. Diğer tarafta üniversiteden mezun her 100 kişiden 40'ı işsizlik girdabında. Memleketimin her tarafında ümitsizlik var. Tarih, Demokrat Partiye her zaman bir rol vermiştir. Şimdi Demokrat Parti yeniden bir rol vermektedir. Bu da bu millete haykırma rolü. Yalnız değilsiniz, sahipsiz değilsiniz.”

"DEMOKRASİ SANA BOL GELİR"

Başbakan Erdoğan'a de seslenen Soylu, “Menderes ve Özal'ın fotoğrafının arasına girerek demokrat olunmaz Sayın Başbakan. Bu öyle bir şey dir ki babasının elbisesini giyen çocuk gibi gelir. Bol gelir sana, bol. İnanın AKP'nin kapatılmadığına sevindim.

Recep Tayip Erdoğan sen, Anayasa Mahkemesi'nden kurtardın ama, Süleyman Soylu'dan Demokrat Partililerden kurtulabileceğini mi sanıyorsun?” dedi. Partililere dönüp “Burası tarım memleketi fakat toprağınızı hangi suyla buluşturdular. 2002'den bu yana hangi değişimi yaşadınız” diyen Soylu, şöyle devam etti:

“Bakın 74 bebek öldü. 21'inci yüzyılda bir babaya evladını karton kutu içinde veriyorlar. Böyle bir Türkiye gerçeğinde bize oturmak yakışmaz. Silkelenmek lazım. Bunları iktidardan düşürmek lazım. Türkiye faiz yükü altında eziliyor. AKP, yok olacak göreceksiniz. Yeni Türkiye'nin partisi Demokrat Parti olacaktır. Çünkü Başbakan çıkmış her yerde ağza alınmayacak tarzda ifadeler kullanıyor.

Ben sesleniyorum kendisine, lütfen çocuklarımıza kötü örnek olma Başbakan. Bunların boğazlarında üç tane çıngırak var. Birincisi Şaban Dişli. İkincisi ise Deniz Feneri. Üçüncüsü de 8'inci sınıf kitaplarında 1960 yılı darbesinin, Adnan Menderes'in kötü yönetiminin anlatılması oldu. Bunu da biz ortaya çıkarttık.

Yuh olsun sana Başbakan yuh. Sonunda darbecilere şakşakçılık etmeye başladınız. Kalkmış Mehmet Akif'ten şiirler okuyorsun. O öyle olmaz. Mehmet Akif gibi erdemli, dürüst olacaksın. Dürüst. Dediler ki seçimlerde durmak yok yola devam. Evet aynen öyle yapıyorlar. Yolsuzluğa, işsizliğe devam ediyorlar. Bunları çözecek tek parti DP'dir.”

Soylu, partililere “Asla yüzünüzü yere baktırmayacağım” sözü vererek alkışlar içinde konuşmasını tamamladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset