Başbakan Erdoğan Tahran'da

 Güney Kore'deki Nükleer Güvenlik Zirvesi temaslarını tamamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2 günlük resmi ziyaret çerçevesinde İran'ın başkenti Tahran'a geldi.Başbakan Erdoğan'ı Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havaalanı'nda İran Dışişleri Bakanı Ali

Başbakan Erdoğan Tahran'da

 

Güney Kore'deki Nükleer Güvenlik Zirvesi temaslarını tamamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2 günlük resmi ziyaret çerçevesinde İran'ın başkenti Tahran'a geldi.

Başbakan Erdoğan'ı Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havaalanı'nda İran Dışişleri Bakanı Ali Akber Salihi ve Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Ümit Yardım karşıladı. Erdoğan, geceyi geçirmek üzere Espinas Oteli'ne geçti. Başbakan'ın kalacağı otel girişi Türk ve İran bayraklarıyla donatıldı.

Erdoğan, bugün önce İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ile bir araya gelecek. Daha sona Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılışına katılacak olan Başbakan, günün ikinci buluşmasında İran Meclis Başkanı Ali Laricani ile görüşecek. Daha sonra İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile buluşacak olan Erdoğan, yarın Meşhet'te İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından kabul edilecek. Ahmedinejad, Erdoğan'ın onuruna akşam yemeği verecek. Görüşmelerde ikili ilişkilerle birlikte Suriye ve Afganistan'daki durum da müzakere edilecek.

 

Başbakan Erdoğan'a Tahran ziyaretinde eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da eşlik ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset