Başbakan Doğan'a seslendi

Erdoğan, “Şimdi vergi kaçırma suçundan ceza aldılar 'Türkiye'de basın özgürlüğü yok' diye yaygara yapıyorlar. İftiralar attınız, hangi baskıyla karşılaştınız” dedi BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'de basın özgürlüğü, fikir özgürlüğü vardır ve her

Başbakan Doğan'a seslendi

Erdoğan, “Şimdi vergi kaçırma suçundan ceza aldılar 'Türkiye'de basın özgürlüğü yok' diye yaygara yapıyorlar. İftiralar attınız, hangi baskıyla karşılaştınız” dedi

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye'de basın özgürlüğü, fikir özgürlüğü vardır ve her geçen gün daha da gelişmektedir. Herkes fikirlerini hak, hukuk içinde özgürce açıklayabilir ama kimse iftira atmaz, atmamalıdır. Yalan yazma özgürlüğüne sahip değildir'' dedi.

 Erdoğan, Beşyol Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Van'ı ''Doğu'nun yıldızı, dünya markası bir kent'' yapacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, AKP'nin meydan mitinglerini eleştirdiğini belirten Erdoğan, ''Diyor ki 'bu iletişim yolu eskide kaldı'. ABD seçimlerini demek ki hiç izlememiş. 'Bunlar duygusal ortamlar' diyor. Sosyal demokrasinin geldiği son noktaya bak Allah aşkına... Bu mudur sosyallik, bu mudur demokrasi anlayışı, bu mudur halkçılık?'' diye sordu.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Halktan uzak olanın halkçı olması mümkün mü? Cumhur'a saygısı olmayanın Cumhuriyetçi olması mümkün müdür? Bu zihniyetin millete 'bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam' diyenlerden farkı nedir? 6.5 yıldır tekrar ediyorum, bunlar Ankara'ya mahkum, halktan kopuk, halkın diliyle konuşmuyorlar. Bunlar 'sırça köşklerden çıkmıyor' diyorum. Kendileri de aynen bunu teyit ediyorlar. Ne diyorlar 'Televizyonlar aracılığıyla milyonlara ulaşıyorum'. Sayın Baykal, televizyondan seyretmekle olmuyor bu işler. Sadece ve sadece televizyonlardan izleyerek değil, stüdyolardan, spot ışıklarının altında siyaset yapılmaz. İkitelli'den millet siyaseti yapılmaz. Şu Van meydanını bir gör, şu coşkuyu bir gör, şu aşkı, sevdayı gör. Siyaset meydanlarda yapılır, meydanda... Milletle bir gönül bağı kur. Milletin gözünün içine bak. Milletin elini tut.''

Köle gibi çalıştırdınız

Başbakan Erdoğan, Doğan medya grubuna vergi cezası verildiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

“Bir medya grubuna verilen vergi cezasından sonra meseleyi basın özgürlüğüne getirip sözde bizim basına sansür uyguladığımızı, baskı altına aldığımızı iddia edenler var. Bizim medya eleştirilerimizi basın özgürlüğüne tehdit olarak duyuranlara bir çift sözüm var, bir kere vergi cezası alan medya grubu daha önce de ceza aldı. Ama masaya oturup anlaştığı için o zaman uluslararası kuruluşlara 'Türkiye'de basın özgürlüğü kısıtlanıyor' diye şikayet etmediler. Şimdi vergi kaçırma suçundan ceza aldılar. Bu sefer her yerde 'Türkiye'de basın özgürlüğü yok' diyerek yaygara yapıyorlar. Benim eleştirilerimi de 'medyaya baskı' diye duyuruyorlar. Bugüne kadar acımasızca hükümete, şahsıma, aileme yönelik karalama kampanyaları yaptınız, hala yapıyorsunuz, iftiralar attınız. Hangi baskıyla karşılaştınız. Siz hakaret edeceksiniz, suçlayacaksınız, biz sizi eleştirmeyeceğiz, kendimizi savunmayacağız. Böyle bir demokrasi olur mu?

Yalan haberlerinizi tekzip ettik, bunu gazetelerinizde bile yayınlamadınız. Ticari imtiyazlar kazanmak için manşetlerinizi kullandınız. Rakip medya gruplarını yok etmek için çevirmediğiniz oyun kalmadı.

Sendikaları bitirdiniz

Bizi işçi haklarını yok etmekle suçladınız ama kurumlarınızda sendikaları bitirdiniz. Basın çalışanlarını köle gibi çalıştırdınız. Basın ahlakı, insan hakları ve fikir namusu kavramları sizin sayenizde yerlerde süründü. Bu yandaş medya Türkiye'nin AB dönüşümlerine ayak uyduramıyor, AB normlarını hayata geçiremiyor, halkın iradesine dayanan demokrasiyi, demokratik iktidarları hazmedemiyor.''

Başbakan Erdoğan, eleştirilerini sürdürerek, ''Hükümetleri yönetmeye kendi menfaatleri için kullanmaya alışmışlar ancak AK Parti iktidarı bir avuç imtiyazlı zümrenin iktidarı değildir. Milletin iktidarıdır. Ancak bu milletin menfaatlerini korur. Basının kendini sorgulama vakti geldi de geçiyor bile'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset