Başbakan Baykal'a yüklendi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kağıthane İlçe Teşkilatı'nın Kağıthane Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 3. Olağan Kongresi'nde yapacağı konuşma öncesinde kürsüye, partililerin ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' slogan

Başbakan Baykal'a yüklendi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kağıthane İlçe Teşkilatı'nın Kağıthane Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 3. Olağan Kongresi'nde yapacağı konuşma öncesinde kürsüye, partililerin ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganlarıyla çıktı.

Kongrenin AK Parti ve Türkiye'ye hayırlı olması dileğinde bulunan Erdoğan, ülkenin her yerinde katıldıkları kongrelerde, açılışlarda bu coşkuyu doya doya yaşadıklarını ve bu heyecanı yüreklerinde hissettiklerini dile getirdi.

BU ÇOŞKUNUN MEVKİSİ TERTEMİZ YÜREKLERİNİZ

''Bu coşkunun kaynağı sizlerin vatan, millet sevgisiyle çarpan kalplerinizdir. Bu coşku ve heyecanın mevkisi sizin tertemiz yüreklerinizdir'' diyen Erdoğan, AK Parti'nin de o temiz yüreklerden çıktığını, kendilerinin de o temiz yüreklere layık olmaya gayret ettiklerini ve 6 yıldır gece gündüz çalıştıklarını anlattı.

Erdoğan, ''Biliyorum ki AK Parti Türkiye'yi sahiplendiği için sizler de AK Parti'yi sahipleniyorsunuz. Biliyorum ki AK Parti Türkiye'nin hukukunu koruduğu için sizler de AK Parti'nin hukukunu koruyorsunuz. AK Parti, Türkiye'yi, AK Parti İstanbul'u, AK Parti Kağıthane'yi mamur hale getirdiği için sizler de bu çatının altındasınız'' dedi.

BU KİMLİK TÜRKİYE'NİN KİMLİĞİ

Salonda bulunan partililere Türkiye, İstanbul ve Kağıthane adına siyasete yaptıkları katkılar için kendisi ve millet adına teşekkür ettiğini söyleyen Erdoğan, ''Siz sevgili gençler, siz saygı değer hanımlar, beyler, kardeşlerim, bu hareket, sizin hareketiniz. Bu misyon sizin misyonunuz. Bu kimlik sizin kimliğiniz. Bu kimlik Türkiye'nin kimliği'' diye konuştu.

Erdoğan, bu mücadelenin bin yıldır muhabbetle, inançla, sevdayla, akılla, bilimle yoğurulan bu toprakların ruhuna sahip çıkmanın, bu toprağın insanlarına hizmet etmenin mücadelesi olduğunu kaydetti.

Kağıthane Belediyesinin ''Zamanı hizmete dönüştürmek'' şeklindeki sloganını hatırlatan Erdoğan, bu sloganın kendilerinin hizmet felsefesine uygun bir slogan olduğunu vurguladı.

DURMAK YOK YOLA DEVAM

''Bizim üzerimize düşen durmadan, duraksamadan hizmet üreterek ülkemizi kalkındırmak, milletimizin refah seviyesini yükseltmektir'' diyen Erdoğan, tek tek bütün şehirleri kalkındırarak Türkiye'yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesine taşımak görevleri bulunduğunu, bu yüzden ''Durmak yok yola devam'' dediklerini söyledi.

Ülkeler, milletler, şehirler arasında kıyasıya bir rekabet yaşanan günümüzde geriye düşmemek için hiç vakit kaybetmeden, imkanları boşa harcamadan ülkeye hizmet etmek zorunluluğu bulunduğunu belirten Erdoğan, Ak Parti'nin kurulduğundan beri Türkiye'nin kaynaklarını Türkiye'ye kazandırma bilinciyle hareket ettiğini kaydetti. Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

SİYASETİN MEZARI DA SANDIKTIR

''AK Parti, siyasete bu yeniliği getirmiştir. Zamanın emanet olduğunu bilen, zamanın en büyük nimetlerden, imkanlardan biri olduğunu bilen, seçildiği mevkilere sınırlı bir süre için seçildiğinin şuurunda olan, halka hesap veren kadroların adresidir AK Parti. Burası çok önemli. Yani kendi kendine hesaba çekilmeden hesaba çekmektir. Mesele bu. Ve bizim hesaba çekileceğimiz zamanlar demokrasi uygulamasının da neresidir? İşte sandıklardır. Her sandıklar kurulduğunda hesaba çekiliriz. Ama siyasetçi eğer kendisini sandığa gitmeden önce hesaba çekemiyorsa, çekmiyorsa, evet o zaman siyasette de mezar aynen sandığa gömülürüz. Bunun acı faturaları var mı? Var. Öyleyse bunu bilerek çalışacağız. Bunu bilerek gayret edeceğiz. Ve milletle el ele olacağız.

BİZ KİMSESİZLERİN KİMSESİYİZ

Milletle karşı karşıya olmayacağız. Ha bazen olur ya birileri çıkabilir ama biz ne dedik, 'Sessiz yığınların sesiyiz. Biz kimsesizlerin kimsesiyiz'. Bu dönem açılıp kapanacak olan bir dönem değil, milletimizin makus talihini çevirecek, insanlarımızın yüzünü güldürecek bir dönemdir. AK Parti'nin iktidar dönemi Türk siyasi tarihinde altın bir sayfa, çığır açan bir dönem olarak anılacaktır. Bir değişim, dönüşüm dönemi olarak anılacaktır. AK Parti dönemi bir reformlar, yenilikler, bir ilkler ve rekorlar dönemidir. AK Parti söyledikleriyle yaptıkları uyumlu olan bir siyasi iradeyi Türkiye'ye hakim kılmıştır.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler