Başbakan Bayburt'tan aday olsun

Bayburt'un genel seçimlerde nüfus azlığı nedeniyle 1 milletvekili çıkacak olması nedeniyle üzülen Bayburtlu gençler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Bayburt'tan milletvekili adayı olmasını istedi. Anayasa Mahkemesi'nin 17 Şubat tarihinde verdiği karar s

Başbakan Bayburt'tan aday olsun

Bayburt'un genel seçimlerde nüfus azlığı nedeniyle 1 milletvekili çıkacak olması nedeniyle üzülen Bayburtlu gençler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Bayburt'tan milletvekili adayı olmasını istedi.

Anayasa Mahkemesi'nin 17 Şubat tarihinde verdiği karar sonucunda genel seçimlerde nüfus azlığı nedeniyle bir milletvekili çıkacak olan tek vilayetin Bayburt olması bütün Bayburtluları üzdü. Konuyla ilgili olarak ilk tepkiyi ve farklı teklifi getiren Bayburt Kent Konseyi Gençlik Merkezi üyeleri oldu. Geleceğin Bayburt idarecileri olarak bakılan gençler, bir toplantı yaparak Milletvekilliği 1'e düşen Bayburt için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Bayburt'tan milletvekili adayı olmasını istediler. Kent Konseyi Gençlik Merkezi adına açıklama yapan Bayburt Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ali Vahit Atıcı, "Bildiğiniz üzere ilimizin nüfusunun her geçen gün azalması ile birlikte bazı haklarımız elimizden alınmıştır. Bunun en somut örneği de Haziran ayında yapılacak olan seçimlere 81 vilayetten sadece Bayburt'un tek milletvekili ile temsil edilecek olmasıdır. Göçün sebeplerinin başında istihdamın az olmasını ifade edebiliriz. Ayrıca ilimiz, 1960-70 yıllarında Avrupa'ya işçi alımı doğrultusunda göç verilmiş ve bazı göçlerde Bayburt halkından ekonomisinin iyi olanların Bayburt'u terk etmeleri olmuştur. Bir başka sorun ise iş adamlarının Bayburt'a yatırım yapmamaları ve buna bağlı olarak Bayburt'ta iş sahası ve sanayileşmeye geçilmemesidir. Ayrıca il dışındaki Bayburt derneklerinin Bayburt'a gereken özeni göstermemiş ve sadece övünerek biz Bayburtluyuz demekle yatinmişlerdir. Gerçek Bayburtluluk, Bayburt'ta kalıp, köyünde kalıp, Bayburt'a bir şeyler kazandırmaktır. Ne yazık ki il dışındaki Bayburtlular bunu yapmıyorlar. Bizler gençlik meclisi olarak gurbetçilerimizi memleketlerine davet ediyor ve yatırım yapmalarını istiyoruz" dedi.

"BAYBURTLU, DEVLETİ VE MİLLETİNE BAĞLIDIR"

Bayburt'taki siyasetçilerle ilgili de konuşan Atıcı, "İlin sorunlarını ve şikayetlerimizi onlara ilettiğimizde hiçbir sorumlulukları yokmuş gibi tavır takınıyorlar. Ama siyasetçilerimiz bir şeyi unutuyorlar, Bayburt'u ziyaretinde Cumhurbaşkanımız şöyle demişti; 'Bayburt, devletine, milletine, bayrağına bağlı bir memlekettir' Bu özelliklere sahip olan gençler olarak bizler söz verdik, bulunduğumuz durum ne olursa olsun ulu önder Mustafa Kemal Atatürk 'ün dediği gibi 'Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki

asil kanda mevcuttur' Biz de asil ataların torunları olarak, üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapacağımıza söz veriyoruz ve bu yola çıkarken ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Zafer, zafer benim diyebilenin, başarı, başaracağım diyerek yola çıkıp başaranındır' sözüyle yola çıktık ve bazı kararlar aldık. Tüm siyasi parti liderlerimizin Bayburt'a sahip çıkmasını, Bayburt için ellerini taşın altına koymalarını istiyoruz" diye konuştu.

"SAYIN BAŞBAKANIM GELİN BAYBURT'TA ADAY OLUN"

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Atıcı, Kent Konseyi Gençlik Merkezi adına Erdoğan'a seslenerek, Bayburt'tan milletvekili adayı olmasını istedi. Biz bu olayı, Bayburt için ikinci kurtuluş planı olarak ilan edip köhne fikirlerden kurtularak, Davos fatihi ve Kasımpaşalıyım diyen efsane Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyor ve diyoruz ki 'Sayın Başbakanım gelin ve ben Bayburtluyum diyin. Bayburt Milletvekili adayı olun. Çünkü bizler sizi kurtuluş mimarımız olarak seçtik. Bayburt'umuzu gururlandırın Bayburt'umuza sahip çıkın. Çünkü, Bayburt sizi 2002'den 2011'e kadar hep desteklemiş yüzünüzü kara çıkarmamış ve hep arkanızda olmuştur. Sizden Bayburt'u gururlandırmanızı istiyoruz, bizi kırmazsanız çok mutlu oluruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler