Başaran ve Özcan CHP'de

Anavatan Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Trabzon Milletvekili Ali Kemal Başaran ve eski İl Başkanı Nazım Özcan CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un katıldığı törenle CHP'ye katıldı. İl binasında düzenlenen törende söz alan CHP Trabzon İl Baş

Başaran ve Özcan CHP'de

Anavatan Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Trabzon Milletvekili Ali Kemal Başaran ve eski İl Başkanı Nazım Özcan CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un katıldığı törenle CHP'ye katıldı.

İl binasında düzenlenen törende söz alan CHP Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız, Ali Kemal Başaran'ın parlamentoda uzun süre görev yapan ve genel başkan yardımcılığına kadar yükselen biri olduğunu belirterek, “Türkiye'nin geldiği duruma kayıtsız kalmamak için, Cumhuriyete uzanan ellere karşı mücadele etmek için bizlerle beraber olmaya karar vermiştir” dedi.

ÇOK PARTİDEN TEKLİF ALDIM AMA GİTMEDİM
CHP Trabzon eski İl Başkanı Cafer Hazaroğlu'nun kendisini olarak CHP'ye davet ettiğini ifade eden Başaran, “Vatandaş, 'oy verdik o bizi sattı' dememesi için bugüne kadar geçişi erteledim. Ben 1963'te Fatih teşkilatında görev almış, kalbinde sosyal demokratlık olan biriyim. Ben görüyorum ki Türkiye'de devleti korumada en parti CHP'dir. Bana çok partiden teklifler gelmesine rağmen gitmedim. Bazı partilerin teklifini kabul etsem bugün çok farklı yerlerde olurdum. Biz CHP'den bir şeyler almaya değil, CHP'ye bir şeyler vermeye geldik” dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çarşaf açılımını değerlendiren Başaran, Genel Başkanımızın yaptığı çok hoşuma gitti. Benimde, burada bulunan kardeşlerimin de birçoğunun anasının bacısının başı kapalı ama işaretli şekilde değil. Ben yuvaya geldiğime inanıyorum. CHP'yi bir yerlere taşıyabilirsek ne mutlu bize” dedi.
Bu katılımın sıradan bir katılım töreni olmadığını belirten CHP grup Başkanvekili Kemal Anadol, “Başaran ve arkadaşları bir olay gerçekleştiriyor. 1950'lerden beri Türkiye'yi merkez sağ partiler yönetti, biz eleştirdik. Ama bu kez makas değişikliği oldu. Erdoğan Büyük Ortadoğu ve ılımlı İslam projesi ile Türkiye'nin yönünü AB'ye değil,Tahran'a çevirdi” dedi. 

Saatlerinde düzenlenen törende Ali Kemal Başaran ve Nazım Özcan'ın yanı sıra, Atalay Armutçu, Mehmet Tirgil, Mehmet Ali Bilgin, Hayrullah Erdem, İlhan Sağanak, Şengül Kurt, Veysel Kurtoğlu, İsmail Kalkışım, Can İtrishan, Pınar Zengin, Mehmet Öztürk, Zafer Şefik Cülecioğlu, Turgay Özsandıkçı, Selahattin Çivil ve Mehmet Samasti de CHP'ye katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset