Barzani'yi silahlandıran Türkiye

Yazıcıoğlu, "Barzani'yi Türkiye silahlandırdı, Türkiye ona pasaport verdi. Barzani burnunu çekip oralarda dolaşırken, hiçbir halt değilken, Türkiye onu halt etti. Eski iktidarların da bunda payı vardır." dedi. BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin il o

Barzani'yi silahlandıran Türkiye
Yazıcıoğlu, "Barzani'yi Türkiye silahlandırdı, Türkiye ona pasaport verdi. Barzani burnunu çekip oralarda dolaşırken, hiçbir halt değilken, Türkiye onu halt etti. Eski iktidarların da bunda payı vardır." dedi.

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, partisinin il olağan kongresine katılmak üzere BBP Kadın Kolları Genel Başkanı Firuzan Tanrıkulu ile birlikte Erzurum'a geldi.

Partililerin tezahüratları ile konuşmasına başlayan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, terör örgütünün son zamanlarda artırdığı eylemlerine değinerek, terörle mücedelede yanlış politika izlendiğini savundu.

Türkiye'nin sınırlarının güven içerisinde olmadığını ifade eden Muhsin Yazıcıoğlu, Aktütün karakolu ve Dağlıca baskınını hatırlattı.

Yazıcıoğlu, "200-300 kişilik terörist grup tarafından sınırlarınız geçilerek karakolunuz basılıyorsa, burada düşünmemiz gerekir. Baskından sonra meclisiniz sınır ötesine operasyon yapma kararı alıyor, ama iktidar 3 -4 ay Amerika hava sahasını açması için izin bekliyorsa, kahraman Mehmetimiz en zor şartlarda mücadele verirken Amerika 'sana hava sahasını' kapatırım dediği için geri çekiliyorsanız güvenlik sorununuz vardır." dedi.

BARZANİ'Yİ SİLAHLANDIRAN TÜRKİYE

Irak'ın kuzeyinde Barzani ve Talabani'nin dışında Türkiye'ye düşman olmayan aşiretler olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, Sürücü aşiretini örnek verdi. Barzani'den vazgeçilmesinin terör ile mücadele için yararlı olacağına değinen Yazıcıoğlu, Türkiye ve Amerika'nın Barzani'yi silahlandırdığını ve desteklediğini ileri sürdü. BBP lideri Yazıcıoğlu, "Güvenlik şeridi kurulmasını öneriyorum. Hükümet diyor ki 'askere sorduk bunun zor olduğunu söylüyor.' Tamam o zaman Talabani ve Barzani'den vazgeçin. Orada başka güçler var. Irak'ın kuzeyi denince Sürücü aşireti gibi başka güçler var. Sürücü aşireti İstiklâl harbinde benim kuvvetlerime yardımcı olmuştur. Osmanlı'yı da seven, PKK'nın karşısında olan bir aşirettir. 60 tane aşiret bir araya geldi, Irak'ta Musul vilayet konseyini kurdular.

TÜRKİYE BARZANİ'Yİ HALT ETTİ

Bu konsey Birleşmiş Milletler'e temsilci verdi. Onlar diyor ki; 'biz Türkiye'ye yardımcı olmak, hatta bağlanmak istiyoruz, terör ile mücadelede Türkiye'ye yardım etmek istiyoruz, ancak şu Barzani'yi aşın' diyorlar. Barzani'yi neden aşamıyorlar, çünkü Amerika ve Türkiye Barzani'ye silah veriyor. Barzani'yi Türkiye silahlandırdı, Türkiye ona pasaport verdi. Barzani burnunu çekip oralarda dolaşırken, hiçbir halt değilken Türkiye onu halt etti, eski iktidarların da bunda payı vardır. Orada Türkmenler'e verdiğimiz 3 kuruşun hesabını sorarken bir dönemler Türkiye, her yıl 1,5- 2 milyon YTL Barzani'ye yardım verdi. Şimdi bu iktidar da Barzani diyor." diye konuştu.

MAYINLARIN ÜSTÜNDE DAMGASI VAR

Terör örgütü tarafından döşenen ve yüzlerce şehit verilen mayınlara da değinen Yazıcıoğlu, mayınlar ile ilgili Cenevre Sözleşmesi'nde geçen yasal hakların savunulması gerektiğine dikkat çekti. Yazıcıoğlu, "Mehmetçiğimizi şehit eden mayınların üzerinde hangi fabrikaya ait olduğuna dair mühürler var. Hangi ülkeden gelmişse, onlara soracaksınız 'siz bunu nasıl sattınız?' diye. Cenevre Sözleşmesi'nde; mayını üretenler, mayının kime kadar gittiğini takip etmek zorundalar. Cenevre Sözleşmesi'ni kimse gündeme getirmiyor. Bunları bulup, haddini bildirmezsen, bu terör örgütü nasıl biter? Terörün istismar alanlarını ortadan kaldıracaksınız. Bunlar ekonomi ve sosyal tedbirlerdir. Özel timler kururak, her zaman her yerde her kılıkla olabilecek özel harekat timleri ile terörle mücadele etmeliyiz. İçeride emniyet özel harekat, sınırda ise Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup özel harekatçılarımızla terörle mücadele edilir." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset