Barzani'den yardım mesajı

 Barzani: Kürt Sorununun Çözümü İçin Erdoğan'a Yardıma HazırızBarzani yaptığı konuşmada Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla adım adım aydınlık bir geleceğe yükseldiğini belirtirken, Türkiye'nin hem bölgesel hem de uluslararası alanda daha önemli rolünün öne

Barzani'den yardım mesajı

 

Barzani: Kürt Sorununun Çözümü İçin Erdoğan'a Yardıma Hazırız

Barzani yaptığı konuşmada Türkiye'nin AK Parti iktidarıyla adım adım aydınlık bir geleceğe yükseldiğini belirtirken, Türkiye'nin hem bölgesel hem de uluslararası alanda daha önemli rolünün öne çıktığını söyledi.

Barzani yaptığı konuşmada Türkiye'nin Ak Parti iktidarıyla adım adım aydınlık bir geleceğe yükseldiğini belirtirken, Türkiye'nin hem bölgesel hem de uluslararası alanda daha önemli rolünün öne çıktığını söyledi. Barzani, buna rağmen bölgede önemli sorunlar olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Herhangi bir gencin kanının dökülmesi bizi acıtıyor. İster Türk; ister Kürt, isterse de başka bir milletten olsun. Bu bölgede yaşayan halklar olarak birbirimize el uzatmalıyız. Özellikle Erdoğan'a çok teşekkür ederim çünkü Diyarbakır'a gittiği zaman Kürt sorununun gerçekten çözüleceğini belirtti. Daha sonra aynı duyguyla bizi Erbil'de ziyaret etti. Bu politikaya karşılık tüm Kürtlerin bu süreci desteklemesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Bir devletin gücü, ne kadar silaha sahip olduğuyla ölçülmez, tam tersine kendi halkına nasıl bir hizmet sunduğuyla ölçülür. Dökülen kanın son bulması için, Erdoğan'a yardımcı olmaya hazırız. Biz ümit ediyoruz ki Türkiye ile Irak'ın ilişkileri kalıcı olur. Türkiye ile Kürdistan arasındaki ilişkilerin bu seviyede olmasından memnunuz."

Barzani ayrıca, Ortadoğu'da önemli gelişmelerin görüldüğünü, şu an çok acı bir durum yaşandığını ve 'Suriye halkının özgürlük mücadelesini desteklediklerini' kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler