Barzani'den PKK'ya karşı taktikter!

Türk tarafı, PKK’nın Kuzey Irak’ta istediği gibi hareket etmesi ve Türkiye’ye sızmasının önlenmesi için Peşmerge güçlerinin neler yapması gerektiğini Barzani’ye bir “Kırmızı dosya” ile sundu. Bu dosyada terör örgütü elebaşlarının Kuzey Irak sınırları için

Barzani'den PKK'ya karşı taktikter!

Türk tarafı, PKK’nın Kuzey Irak’ta istediği gibi hareket etmesi ve Türkiye’ye sızmasının önlenmesi için Peşmerge güçlerinin neler yapması gerektiğini Barzani’ye bir “Kırmızı dosya” ile sundu. Bu dosyada terör örgütü elebaşlarının Kuzey Irak sınırları içindeki hareketlilikleri, çoğunlukla bulundukları yerler ve hangi noktalarda lojistik destek aldıklarına dair yenilenmiş bilgiler de yer aldı. Dosyada Peşmerge’nin neler yapması gerektiği şöyle sıralandı:

Erbil Havaalanı’ndaki kontrolleri sıkılaştırın

Örgüt bölgeye para transferinde çoğunlukla havayolu ulaşımını tercih ediyor ve bunun için Erbil Havaalanı’nı kullanıyor. Avrupa’nın değişik ülkelerinden Erbil’e yapılan uçak seferlerinde örgüt adına kuryelik yapanlar yanlarında yüklü miktarda para getiriyorlar. Para transferiyle ilgili bizim verdiğimiz istihbaratı iyi değerlendirin, getirilen paraya el koyun ve kuryeleri yakalayın. Bunun için havaalanında sıkı kontrol yapın.

PKK’lıları kovalayın gerekirse çatışın

Kandil Dağı’na giden yollarda PKK’nın kontrol noktaları olduğunu herkes biliyor. Buralara yerleştirilen militanlar Peşmerge güçlerini görünce kaçıyorlar. Ancak Peşmerge bölgeden ayrıldıktan sonra, yine düz ovaya iniyorlar. Peşmerge, PKK militanlarının kaçmasıyla yetinmemeli, görmezden gelmemeli, kaçanı yakalayana kadar kovalamalı, gerekirse çatışmaya girmeli.

Yakaladıklarınızı bir süre sonra salmayın

Araziden verdiğiniz istihbarat yeterli değil. Yüzyüze verilen ve bölgede çıplak gözle yapılan istihbarat en sağlıklısı ve en etkilisi. Yakaladıklarınızı bir süre sonra salmayın. Bize veya Erbil’deki üçlü komuta merkezine teslim edin.

24 saat devriye gezin

Daha önceki dönemlerde Türkiye sınırına yakın bölgelerdeki sızma noktalarını belirlemiştik. Bu noktalarda kurulmuş karakollarda daha etkili olun, sızmalara karşılık 24 saat devriye gezin. Peşmerge izi kaybettiğinde de hemen karşı tarafı (Türkiye) haberdar etmeli.

Avrupa’daki taktiği Irak’ta uyguluyorlar

PKK, Avrupa’daki örgütlenme taktiğini, başta Kuzey Irak olmak üzere Irak’ın genelinde de uygulamaya başladı. PKK, çoğunlukla kültürel faaliyetler veya faaliyette bulunulmak istenilen bölgedeki halkın ihtiyaçlarına karşılık verecek şekilde, başka isimler altında örgütleniyor. Buna karşı uyanık olun.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler