Bardağın dolu tarafına bakalım

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Belediye Meclisi üyeliği aday listesinin oluşturulmasından sonra gündeme gelen tartışmalarla ilgili olarak, “Bu bir nöbettir. Kim gelir, kim gider bu Cenabı Allah'ın takdiridir. Bazı kırgınlıklar olabi

Bardağın dolu tarafına bakalım

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Belediye Meclisi üyeliği aday listesinin oluşturulmasından sonra gündeme gelen tartışmalarla ilgili olarak, “Bu bir nöbettir. Kim gelir, kim gider bu Cenabı Allah'ın takdiridir. Bazı kırgınlıklar olabilir, bizler de hata yapabiliriz ama sabırlı olmak ve bardağın dolu tarafına bakmak zorundayız” dedi.

29 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri'nde AK Parti'den Trabzon Belediye Meclisi üyeliği için aday olanların yanı sıra, Belediye Meclis üyesi olup da yeni dönemde aday gösterilmeyenler ile Belediye Meclis üyeliği için adayı olup da listede yer bulamayan bazı isimlerin de katılımıyla bir dayanışma toplantısı yapıldı.

Aksular Otel'deki toplantıya Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ve AK Parti Trabzon Merkez İlçe Başkanı Yılmaz Büyükaydın'ın yanı sıra Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı İsmail Kemerkaya ile yeni dönemde aday gösterilmeyen Belediye Meclis üyelerinden bazı isimler de katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Özak, Trabzon Belediye Meclisi üyeliği aday listesinin oluşmasından sonra gündeme gelen 'kırgınlık ve dargınlık' yorumlarıyla ilgili olarak yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Bu bir nöbettir. Kim gelir, kim gider bu Cenabı Allah'ın takdiridir. Şimdiye kadar görev yapanlara teşekkür ediyoruz. Listede olmayanlar da, başta İsmail Kemerkaya olmak üzere duruşlarıyla, saygınlıklarına saygınlık kattılar. Bu AK Partili olmanın, Başbakanın verdiği mücadeleyi anlamanın sonucudur. Bazı kırgınlıklar olabilir, bizler de hata yapabiliriz ama sabırlı olmak ve bardağın dolu tarafına bakmak zorundayız.”

Seçim öncesi yapılması gerekenleri anlatan Bakan Özak, “Bu toplantı, Trabzon Belediyesi'ni nasıl kazanırız, bunun toplantısıdır. Ancak bazı arkadaşlarda iktidarda olmanın, büyük parti olmanın getirdiği bir rehavet var. Seçime 36 gün kaldı ve bu süreçte yol haritamızı oluşturmak ve uygulamak zorundayız. Seçim Koordinasyon Merkezi'ndeki (SKM) genç arkadaşlar fedakarca çalışıyorlar ama bu yeterli değil. Bundan sonraki süreçte il, merkez ilçe, kadın, gençlik kolları yöneticileri, kurucular, kısacası partimize gönül veren herkes bir araya gelerek nerede zayıf ya da kuvvetli olduğumuzu, buralarda nasıl bir çalışma yürütmemiz gerektiğini ortaya koyacağız. Bundan sonra kararsızları ikna etmek adına müthiş bir mücadele vermeliyiz” diye konuştu.

İSMAİL KEMERKAYA: "ÖLENE KADAR PARTİMİN EMRİNDEYİM^"

Trabzon Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı İsmail Kemerkaya, liste dışı kalmalarının partiyle olan bağlarını koparmadığını ve bundan sonraki süreçte de partilerinin emrinde olacaklarını vurgulayarak şöyle konuştu:
“Biz Trabzon Belediye Meclisi'nde 5 yıl muhalefette kaldık. Muhalefet yapmak kolaydır. Biz bu süreçte doğru bildiğimiz işleri yaptık, sırf muhalefet etmek adına engelleme yapmadık. 5 yılda iyi ve doğru işler yaptık. Yeni arkadaşlar inşallah iktidarda görev yapacaklar. İktidarda olmak zordur ama yeni arkadaşların başarılı olacağına inancım tamdır. Her zaman yanlarında olacağız. Biz ölene kadar partimizin emrindeyiz. Buraya gelmeyenlere de teşekkür ediyorum. Zaman içinde onlar da saflarımıza katılacaktır. Buna eminim. Onların başka partilerin saflarına gitmeleri mümkün değildir.”

ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU: "TRABZON HALKI BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPAN İSİMLERİ UNUTMAYACAKTIR"

AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da Belediye Meclisi üyesi olan ancak yeni dönemde liste dışı kalan isimlere yaptıkları çalışmalar için teşekkür ederek Trabzon halkının başarılı hizmetler yapan bu isimleri hiçbir zaman unutmayacağını söyledi.

Yeni dönemde seçilecek Belediye Meclisi üyelerine de seslenen Gümrükçüoğlu, “29 Mart'ta nasip olur da görev bana tevdi edilirse bir hatamız olması durumunda yeni Meclis üyesi arkadaşlarımız beni uyarabilirler. Bu bizim daha doğru işler yapmamıza vesile olacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset