Balyoz Davasının Mimarı Konuştu

Türkiye'de ilk kez bir darbe teşebbüsünün karara bağlandığını ifade eden Baransu, darbeye teşebbüs edenlerin sivil mahkemede yargılanacakları bir dönüm noktasına gelindiğini söyledi. "Özden Örnek'E VERİLEN CEZAYA ŞAŞIRMADIM""Darbe Günlükleri"yle bilinen e

Balyoz Davasının Mimarı Konuştu

Türkiye'de ilk kez bir darbe teşebbüsünün karara bağlandığını ifade eden Baransu, darbeye teşebbüs edenlerin sivil mahkemede yargılanacakları bir dönüm noktasına gelindiğini söyledi.

 "Özden Örnek'E VERİLEN CEZAYA ŞAŞIRMADIM"

"Darbe Günlükleri"yle bilinen emekli Oramiral Özden Örnek'e verilen cezaya şaşırırp şaşırılmadığının sorulması üzerine Baransu, şunları söyledi:

"Gölcük'te 5 no'lu hard disk bulundu. Örnek'in de bu darbe işinin içinde olduğunu gösteren bir hard disk'ti. Özden Örnek'in bu konuyla ilgili günlükleri de bulunuyor. Ben Gölcük'te çıkan belgeleri, Örnek'in günlüklerini okudum. Bu yüzden Örnek'le ilgili verilen karara şaşırmadım"

 

"TÜRKİYE'DE DARBE İHTİMALİ HER ZAMAN VAR"

Balyoz davasında verilen kararı, "Türkiye için bir dönüm noktası" olarak değerlendiren Baransu, "Ben bundan sonra bu karar üzerine ordunun darbe işlerine gireceğini zannetmiyorum. Bundan sonra ordunun arşivlerinde büyük bir temizlik yapılacak. Ve eğer varsa benzer darbe planları yok edilecektir. Ancak hukuki düzenleme yapmazsak, alt yapısını düzenlemezsek Türkiye'de darbe ihtimali bence her zaman var" dedi.

 "DARBE GERÇEKLEŞSEYDİ MİLYONLARCA İNSAN ÜZÜLECEKTİ"

 Balyoz kararlarının ardından sanık yakınlarının ağladığının hatırlatılması üzerine Baransu, "Bu görüntüler elbette üzücü ama o darbenin gerçekleşmesi durumunda milyonlarca insan ağlayacaktı" şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset