Balyoz davasında şok tutuklama!

Balyoz davası kapsamında hakkında çıkarılan yakalama kararının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen emekli Orgeneral Çetin Doğan tutuklandı.  Sabah saatlerinde adliyeye gelen Doğan, öğle saatlerinde mahkemeye çıkarıldı. Tutuklama kararı yüzün

Balyoz davasında şok tutuklama!

Balyoz davası kapsamında hakkında çıkarılan yakalama kararının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen emekli Orgeneral Çetin Doğan tutuklandı.

 

Sabah saatlerinde adliyeye gelen Doğan, öğle saatlerinde mahkemeye çıkarıldı. Tutuklama kararı yüzüne okunan Doğan'ın, sağlık kontrolünün ardından cezaevine götürülmesi bekleniyor.

 

Tutuklanan bir diğer isim ise emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa. Sağlık kontrolünden Karababa cezaevine gönderilmek üzere adliyede bekletiliyor.

 

Balyoz davasında hakkında yakalama kararı çıkarılan emekli Orgeneral Çetin Doğan, emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa ve emekli Albay Ümit Özcan teslim oldu.

 

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Doğan, Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen 43 klasör belge ile ilgili olarak, "Bu dijital veriler toplasan topu topu 3 klasörü doldurur. Bunlarda ne imza var ne bir şey var, hepsi dijital. Polisler kendilerini savcı ve hakim yerine koymuşlar ve belgeler üzerine karar vermişler. Alelacele hazırlanmış belgeler bunlar. Bütün bu belgeler çürük. Bizim itiraz ettiğimiz meşhur 11 No'lu CD vardı. Bu CD, Gölcük'te 1 No'lu CD olarak karşımıza tekrar çıkıyor. Hiçbir değişiklik yok aslında." dedi.

 

Gazetecilerin "Bu belgeler Gölcük'te nasıl çıkıyor?" sorusuna Doğan, "TSK içinde alt düzeyde adamları var, uzman çavuş gibi işi bilmeyenler. Üst düzeyde olsa belgeler üzerinde hata yapmazlar. Alt düzeydeki bu adamlar, belgeleri buraya koymuşlar." diye konuştu. Karara itiraz edeceklerini ifade eden Doğan, "Eğer itirazımız kabul olmazsa duruşmada savunma yapmayacağız. Avukatlarımız cübbe çıkaracak ve halkı muhatap alacağız. Manifesto hazırlayacağım, iddianameyi ben hazırlayacağım. Savcı ve hakimlere karşı bundan sonra söz bitmiştir. Ağır hasta olsam da bundan sonra hastaneye yatmak yok. Davaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

 

Kamuoyunda yer alan "Çetin Doğan hastaneye yatar." yorumlarına değinen Doğan, "Yok 38-40 ateşim olsa. En ağır bir hastalık içinde olsam bile hastane yok. Davaya ölünceye kadar devam edeceğim." dedi. Doğan, Ergenekon ve Balyoz darbe planı davalarında hastanede bulunan sanıkların durumunun da gerçek olduğunu iddia eden Doğan, "Durumları gerçek. Buna lütfen inanın. Ergin Saygun Paşa Ankara'da kalp krizi geçirdi stent takıldı. Kimsenin bundan sonra dimdik ayaktalar. Bu karardan sonra ayağa kalkarak Harbiye Marşı okumuş ve kendini Türk halkına adamış insanlar." diye konuştu.

 

Öte yandan emekli Tümgeneral Nuri Ali Karababa ile emekli Kurmay Albay Ümit Özcan da sabah saatlerinde adliyeye gelerek teslim oldular. Karababa ve Özcan adliyeye bavullarıyla geldi.

 

Tutuklama kararlarına itirazlar da sabah saatlerinden itibaren başladı. Albay Cemal Temizöz ile Albay Cengiz Köylü'nün avukatı Hasan Gürbüz adliyeye gelerek karara itiraz etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler