Balta'dan Yıldız'a tepki!

AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, CHP İl Başkanı Necip Yıldız'ın önceki akşam yerel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaların gerçeklerden uzak olduğunu belirterek bu açıklamalara tepki gösterdi.Konuyla ilgili bir açıklama yapan Balta, daha

Balta'dan Yıldız'a tepki!

AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, CHP İl Başkanı Necip Yıldız'ın önceki akşam yerel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaların gerçeklerden uzak olduğunu belirterek bu açıklamalara tepki gösterdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Balta, daha önce CHP'li Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun da aynı hatayı yaparak halkı yanlış bilgilendirdiğini hatırlattı. CHP İl Başkanı Necip Yıldız'ın açıklamalarının hiçbir temeli olmadığını, tamamen yanlış bilgilere dayandığını ve gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmadığını kaydeden Balta, hiç kimsenin Trabzon halkını yanlış bilgilendirmeye hakkı olmadığını söyledi. Belediyenin gerçek borcunun Trabzon halkına açıklanması çağrısında bulunan Balta “Hatırlanacağı üzere Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, daha önce belediyeyi 44 trilyon borçla devraldığını açıklamıştı. Necip Yıldız ise, önceki akşam yerel televizyonlarda Belediyeyi 52 trilyon borçla devraldıklarını ve Belediye'nin şu ana kadar yalnızca 12 trilyon kadar borcu bulunduğunu açıkladı. Bizim elimizdeki verilere göre ise Trabzon Belediyesi'nin 44 trilyon lira borcundan 9 trilyonu 5393 Sayılı Belediye Kanunu kapsamında uzlaşma kurulunca silindi. Buna göre CHP, belediyeyi 35 trilyon borçla almış oldu. CHP'li Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nun Belediye Başkanı olduğu 5 yıllık dönemde buna 34 triyon daha eklenerek Belediye'nin borcu 69.1 milyon trilyona, yani iki katına çıktı” dedi.

“Belediyeye ait 18 trilyon değerindeki 50 adet gayrimenkulun satılmasına ve AK Parti hükümeti ile Bayındırılık ve İskan Bakanı'mızın desteğine rağmen Belediye'nin borcu ikiye katlandı” diyen Balta “Necip Yıldız 'Volkan Canalioğlu'nun yaptığı rutin işler mega projedir' diyerek Trabzon halkına güzel bir mizah örneği sergiledi. Buna ilave olarak ise 5 yılda belediyenin 363 trilyon geliri ile hangi proje gerçekleştirildi açıklansın ? Yurtdışı gezilerinden mega projenin ne olduğunu anlamamış olabilirler, her biri bir marka şehir haline gelen AK Partili Belediyeleri inceleyerek 'Mega proje' nasıl olur öğrenebilirler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset