Balta'dan Türkmen açıklaması

AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, Akçaabat adayının açıklanmaması devamında Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş'un sert çıkışına cevap niteliğinde haber61'in sorularını yanıtladı. İSTİFADAN HABERİM YOKAK Parti Belediye Başkan adayı Mahmut Ustaoğlu

Balta'dan Türkmen açıklaması

AK Parti Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, Akçaabat adayının açıklanmaması devamında Akçaabat İlçe Başkanı Osman Çavuş'un sert çıkışına cevap niteliğinde haber61'in sorularını yanıtladı.

İSTİFADAN HABERİM YOK
AK Parti Belediye Başkan adayı Mahmut Ustaoğlu'nun istifası konusunda henüz kendisine bilgi ulaşmadığını ifade eden Balta, “Ayrıntıya girmek istemiyorum. Milletvekillerimizle birlikte düşüncelerimizi ifade ettik. Burada kimsenin tedirgin olmasına gerek yok. Herkes iyi bilmeli ki bizim düşüncelerimiz olabilir, teşkilatların düşünceleri olabilir, ama burada bir teşkilat varsa teşkilatın başı da Genel Başkanımızdır, Başbakanımızdır. Başbakan'ın ağzından çıkmadıktan sonra kimsenin adayı belli değildir.
Burada kimsenin farklı durumlara girmesine gerek yok. AK Parti büyük bir camiadır. Burada herkes beklemeli. AK Parti ne bana bağımlıdır, ne de başka bir isime bağlıdır. İstifa konusunda bize ulaşmış herhangi bir şey yoktur. Onun için burada yorum yapmak istemiyorum. Burada bütün arkadaşlarımızın sağduyulu hareket etmesi lazım. Bu süreç camia içerisinde kendi içerisinde çözümü bulacaktır” dedi.

ÇOK FAZLA YORUM YAPMAK İSTEMİYORUM
İlçe Başkanı Osman Çavuş ile konu hakkında görüşmediğini ifade eden Muhammet Balta, “İlçe başkanımız tarafından bana ulaşan herhangi bir şey yok. Elbette basında çıkan haberleri değerlendireceğiz. Teşkilat içerisinde, aile içinde bu kararlar değerlendirilecektir. Bu konu hakkında çok fazla yorum yapmam doğru olmaz. Gelecek hafta ilçeler hakkında kararlar verilmiş olacak. Adaylar belirlenecektir” dedi.

YALVARACAK HALİMİZ YOK
AK Parti Akçaabat'ta aday gösterileceği kulislerde konuşulan Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen hakkında ise Muhammet Balta, “AK Parti'nin elbetteki Türkiye genelinde başarılı insanları kendi bünyesine katmak ister. Ama AK Parti kişilere bağlı olan bir parti değildir. Bizlerin birilerine yalvarıp yakaracak halimiz de yok, onu söyleyeyim. Yalvarıp yakarmamız gerekiyorsa yapacağımız tek şey hizmet edeceğimiz halkımızdır. İstiyoruz ki dürüst insanlar partimize gelsinler, yetkili kurullarımız bunu değerlendirsin.

Sonuçta bu çatı altına gelmek isteyen insanlar, kayıtsız şartsız, pazarlıksız gelebilirler. Ama benim şahsen böyle bir teklifim olmadı kendisine, böyle bir konuşmam da yok. Elbetteki arkadaşımız, Trabzon'da ismi gündeme gelebilir, Akçaabat'ta ismi gündeme gelebilir. Ama bunu yetkili kurumlarımızla değerlendirmek lazım. Şuana kadar da böyle bir değerlendirme yapmış değiliz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset