Balta ziyaretlerini sürdürüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, dün gece geç saatlerde Trabzon’a geldi. Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Giresun’da düzenlenen Mera, yayla ve kışlak alanlarda yöresel doku ve mimariye uygun geçici yerleşim yerlerinin belirlenmesine da

Balta ziyaretlerini sürdürüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, dün gece geç saatlerde Trabzon’a geldi. Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Giresun’da düzenlenen Mera, yayla ve kışlak alanlarda yöresel doku ve mimariye uygun geçici yerleşim yerlerinin belirlenmesine dair yönetmelik hazırlık çalıştayına katıldı.

Düzenlenen hazırlık çalıştayına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, TÜRSAB Başkan Yardımcısı Nezih Üçkardeşler, AK Parti Trabzon İl Başkanı Dr. Adnan Günnar, Trabzon Merkez İlçe Başkanı Zeki Kavanoz, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Düzenlenen Çalıştay’da Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ile Giresun Valisi Dursun Ali Şahin birer açılış konuşması yaptılar. Yaylalarda insan nüfusu ve etkinliğinin yoğunlaşarak çeşitlilik kazanmasıyla su, toprak ve hava hava kirlenmelerinin 470.20111208144834.jpg

yaşandığına dikkat çeken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ise “Günümüzde yaylalarımızda bitki örtüsü kaybı ve denge bozulması görülmektedir. Yamaçlarda çıplaklaşma ve erozyon nedeniyle vadi tabanlarında ve derelerde sel ve taşkın zararları giderek şiddetlenmektedir.

İşte bu sorunlar karşısında İmar Kanunu’nda 648 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Ek 4. madde eklenmiştir. Bu maddeye göre barınma ihtiyaçları çevresinde mera, yaylak ve kışlaklar üzerinde yapılaşma bulunan alanların öncelikli ve geleneksel kullanım amacına uygun olarak kullanılması şartıyla geçici yerleşim yeri belirlenecektir. Bu alanlardaki gelişigüzel yapılaşmaya son vererek planlı ve yöresel mimariye göre hazırlanan barınma alanları sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, daha sonra AK Parti Giresun İl Başkanlığını ziyaret etti. Çok sayıda partilinin karşıladığı Muhammet Balta, il başkanlığının şeref defterini imzaladı. Bakan Yardımcısı Balta, “Yerel gözle sorunları çözmek için bölgemizi ziyaret ediyoruz. AK Parti teşkilatlarından gelen birisi olarak bölge illerimizin sorunlarını biliyor çözümü noktasında Bakanımız Erdoğan Bayraktar’la birlikte gece gündüz demeden çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.

Muhammet Balta’ya katılımının anısına Giresun İl Başkanı Av. Sabri Öztürk tarafından hediye verildi. Bakan Yardımcısı Balta, daha sonra İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden’i ziyaret etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset