Bakır: Daha fazla kadın vekil olmalı

Görevliler ve gazetecilerle tek tek tokalaşan Samsun 19 Mayıs Üniversitesi eski öğretim üyesi ve tıp doktoru Bakır, kayıt işlemlerini yaptırdı.Altın kaplama rozetten alan Bakır'a rozetini TBMM görevlisi taktı.Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakır, hey

Bakır: Daha fazla kadın vekil olmalı

Görevliler ve gazetecilerle tek tek tokalaşan Samsun 19 Mayıs Üniversitesi eski öğretim üyesi ve tıp doktoru Bakır, kayıt işlemlerini yaptırdı.

Altın kaplama rozetten alan Bakır'a rozetini TBMM görevlisi taktı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakır, heyecanlı olmadığını belirtti. Bakır, ''Heyecanım yok ama onurluyum. Bu kadar şerefli bir göreve gelmek, beni onurlandırdı'' dedi.

Türkiye milletvekili olduğunu, kadın-erkek farkını bu yönden gözetmediğini belirten Bakır, ''Ama bunun yanında elbette kadınım ve her zaman kadınlar benim önceliğim olacaktır. Kadın hakları birçok yönden bu iktidar döneminde sağlandı ama bunların arkasının gelmesi lazım. Ben, daha fazla kadın milletvekili olmasını isterim. Canıgönülden kadınların bütün problemleriyle ilgileneceğim. Türkiye'nin ve Samsun'un her problemi ile de ilgileneceğim'' diye konuştu.

24. Dönem TBMM'nin önceliğinin anayasa değişikliği olması gerektiğini kaydeden Bakır, şöyle devam etti:

''Sivil bir anayasa... İnsan haklarının ön planda olduğu sivil bir anayasa. Ve tabii ki yatırımların önünün daha çok açılması gerekir. Güçlü bir iktidar olarak geliyoruz, bunu başaracağımıza da inanıyorum. Ben de çok çalışacağım. Öğretim üyesiyim, hekimim. Bu nedenle de eğitimle ilgili kendime göre çalışmalarım olacak çünkü her şeyin eğitimden geçtiğine inanıyorum. Ülkemizin buna da ihtiyacı var. Bana verilen her görevi yapacağım ama kendime göre de çalışmalarım olacak.''

Bakır, giyimi ile ilgili bir soru üzerine, her etkinlikte etek-ceket giydiğini ifade etti. Bir gazetecinin, ''Yeni İçtüzük hazırlığı var. Kadın milletvekillerinin pantolon giyebilmesi ile ilgili'' sözleri üzerine ise Bakır, ''Ben şimdiye kadar hiç giymedim ki. Ben hep böyle giyiniyorum. Benim için değişen bir şey yok'' dedi.

Öğrencileri ve hastalarını çok özleyeceğini belirten Bakır, eşinin Ankara'da oturduğunu, her hafta sonu Samsun'dan Ankara'ya geldiğini belirtti. Bakır, bu nedenle ev probleminin olmadığını, her hafta sonu Samsun'a gideceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset