Bakandan KKTC'de denetleme!

KKTC'de incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bütün hedeflerinin KKTC'deki ekonomik program yürümesi ve yatırımların iyi gitmesi olduğunu söyledi.Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bütün hedeflerinin KKTC'deki ekonomik programın yürümesi,

Bakandan KKTC'de denetleme!

KKTC'de incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bütün hedeflerinin KKTC'deki ekonomik program yürümesi ve yatırımların iyi gitmesi olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, bütün hedeflerinin KKTC'deki ekonomik programın yürümesi, yatırımların iyi gitmesi olduğunu belirterek, ''Kuzey Kıbrıs'ta hayat standardının yükselmesi, ekonomin daha verimli olması, hayatın huzurlu ve rahat gitmesi bizim çalışmalarımızın temelidir'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Atalat, KKTC'deki temasları kapsamında, Dr. Fazıl Küçük'ün Anıttepe'deki kabri, Boğaz Şehitliği ile Lefkoşa Atatürk Anıtını ziyaret ederek, Dr. Küçük'ün kabrine ve anıtlara çelenk koydu.

Ziyaretlerde Atalay'a Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ile KKTC İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu ile diğer yetkililer eşlik etti. Boğaz Şehitliği'ndeki ziyarette, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal da hazır bulundu.

Törenlerde, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Atalay, özel defterleri de imzaladı.

Atalay, Dr. Küçük'ün kabrinde anıt özel defterine şunları yazdı:

''Aziz Önder Dr. Fazıl Küçük,

Kıbrıs Türk halkının şanlı mücadelesindeki dirayetli önderliğinizi ve özverili katkılarınızı minnet ve şükranla anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi ve ahdi sorumluluklarının bilinciyle geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ve Kıbrıs Türk halkının yanında olacağını yeniden vurgularken aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyorum.

Ruhunuz şad olsun.''

Kıbrıs işlerinden de sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Boğaz Şehitliği'ni ziyaretinde de anıt özel defterine duygularını şöyle aktardı:

''Kahraman Kıbrıs Türk halkının kutsal davası uğruna canlarınızı korkusuzca feda ederek mukaddes şahadet mertebesine eriştiniz.

Kıbrıs Türkünün bağımsız olarak yaşayabilmesi için yaptığınız eşsiz fedakarlıklar asla unutulmayacak, daima minnet ve şükranla anılacaktır.

Manevi huzurunuzda saygıyla eğiliyorum. Ruhunuz şad olsun.''

Atalay, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakarak dua etti.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay son olarak, Lefkoşa Atatürk Anıtı'na çelenk koydu.

ATALAY'IN AÇIKLAMASI
Atatürk Anıtı'ndaki törenin ardından, gazetecilere açıklama yapan Atalay, KKTC'de sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerle görüşmeler yapacağını belirterek, şunları söyledi:

''Bütün hedefimiz, Kıbrıs'taki ekonomik programın yürümesi, yatırımların iyi gitmesi. Dün de Türkiye'de Orman Su İşleri Bakanımızla bir araya geldim. Özellikle bu su projesi çok önemli, onun gidişatı hakkında bilgi aldım. Orda tarihten hiç bir sapma yok. Her şey kararlaştırıldığı gibi devam ediyor. Yani ilk defa suyun altından borularla, denizin altından buraya su taşınacak.''

KKTC'deki yatırımları yerinde göreceğini, duble yol çalışmaları olduğunu ve turizmcilerle de görüşeceğini anlatan Atalay, ''Kuzey Kıbrıs'ta hayat standardının yükselmesi, ekonomin daha verimli olması, hayatın huzurlu ve rahat gitmesi bizim çalışmalarımızın temelidir. Burada da o konularda görüşmelerde bulunacağız. Birbirimize söyleyeceklerimiz var, onları dinleyeceğiz'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Türk halkının selamını getirdiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler