Bakandan kadro müjdesi

Belediyelerle sözleşmeli olarak çalışan 17 bin 800 çalışana kadro verilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı bu konuda yaptıkları çalışmanın tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.Bakan Faruk Çelik, Türkiye yaptığı açıklamada, kamuda 4B statüsünde çalış

Bakandan kadro müjdesi

Belediyelerle sözleşmeli olarak çalışan 17 bin 800 çalışana kadro verilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı bu konuda yaptıkları çalışmanın tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.

Bakan Faruk Çelik, Türkiye yaptığı açıklamada, kamuda 4B statüsünde çalışan sözleşmeli personele kadro verilmesi sırasında belediyelerdeki sözleşmeli personelin dışarıda tutulduğunu, bu durumun da mağduriyete yol açtığını hatırlattı.

BAŞBAKAN'DAN SÖZ ALINDI

Belediyelerde çalışan sözleşmeli personelin "Başbakanın kendilerine kadro sözü" verdiğine dair açıklamaları olduğunu kaydeden Çelik, "Sayın Başbakan bize bu konuda bir çalışma yapma talimatı vermişti. Bu çalışmayı bitirme aşamasına getirdik. Çalışmayı Başbakan'a sunacağım. Tahminen 5-10 gün içinde konuyu Bakanlar Kurulu'nda tartışıp alınan kararı kamuoyuyla paylaşacağız. Başbakanın onayını aldıktan sonra yasal düzenleme için Meclis gündemine taşıyacağız" dedi.

"Belediyelerde çalışan ve sayıları 17 bin 800'ü bulan sözleşmeli çalışanın ücretlerinde değişiklik olacak mı?" sorumuz üzerine de Çelik, "Ücretler artarsa toplam maliyet de artar. O zaman sıkıntı olabilir. Biz belediyelerdeki sözleşmelileri kadroya geçirmek istiyoruz ama maliyet açısından da olaya bakmak lazım. Temennimiz bir sıkıntı olmadan kadro yasasını çıkarmak" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler