Bakandan helikopterli inceleme

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, helikopterle İzmir’de kentsel dönüşüm yapılacak bölgeleri inceledi.Bakanlar Bayraktar ve Yıldırım’ın Çiğli’den havalanan helikopterle İzmir’de ken

Bakandan helikopterli inceleme

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, helikopterle İzmir’de kentsel dönüşüm yapılacak bölgeleri inceledi.

Bakanlar Bayraktar ve Yıldırım’ın Çiğli’den havalanan helikopterle İzmir’de kentsel dönüşüm yapılması planlanan bölgeleri inceleme gezisine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da eşlik etti.

Kentte konut yapı stoku açısından riskli bulunan bölgeleri havadan inceleyen bakanlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’ndan bilgi aldı. Bakanların inceleme gezisi, İnciraltı’ndaki Kent Ormanı’nda sona erdi.

Bakan Erdoğan Bayraktar, yaptığı açıklamada, afet riski taşıyan binaların bertaraf edilmesini hedeflediklerini ifade ederek, “Türkiye’de kentsel dönüşüm açısından afet riski taşıyan binaların bertaraf edilmesi bakamından en öncelikli bölgemiz İzmir’dir” dedi.

bayraktar.20120318170159.jpg

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile yaptıkları helikopter turunda, İzmir’deki 25 bölgeyi incelediklerini kaydeden Bakan Bayraktar, şunları söyledi:
“En önemli bakanlıklarımızdan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bu işin altına elini koydu, biz de başımızı koyduk.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile dönüşüme süratle başlıyoruz. Bu noktada İzmir halkından kentsel dönüşüm konusunda destek bekliyoruz. İzmir’i hak ettiği dünya kenti, liman kenti, turizm kenti İzmir yapmak ve İzmir’in hakkını vermek üzere çalışacağız.”

-“Depreme karşı emniyeti gözeten çalışma”-

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da İzmir için çok sayıda projelerinin bulunduğunu, bu projelerin en önemlilerinden birinin kent yenileme projesi olduğunu belirtti.

İzmir’de 25-30 bölgenin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğuna işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

“Depreme karşı daha emniyetli, yeşil alan bina dengesini gözeten bir çalışma yapılacak. Bakanlıklar, belediye sürekli bir çalışma içine gireceğiz. Tabii bütün işleri tek başına bakanlık da belediye de yapmayacak. Şehir yenileme planları, imar konusunda kriterler, kurallar koyulacak. Ağırlıklı olarak özel sektöre, girişimcilere yaptıracağız. Bunun özellikle belirtilmesinde yarar görüyorum. Bu bir dönüşüm projesidir. İzmirlilerin kanaat önderlerinin bu projede yanımızda olması önemlidir. Amacımız yeşil alanlarıyla ortak yaşam alanlarıyla güzel bir mekan oluşturmaktır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset