Bakan ‘yok’ dedi 4 müfettiş...

İçişleri Bakanı Şahin’in “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bakanlık müfettişi bulunmuyor” açıklamasından 1 gün sonra 12 Aralık’ta 4 müfettiş birden teftişe başladı.İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde, İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirdiği 4 müfettiş ve yardım

Bakan ‘yok’ dedi 4 müfettiş...

İçişleri Bakanı Şahin’in “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bakanlık müfettişi bulunmuyor” açıklamasından 1 gün sonra 12 Aralık’ta 4 müfettiş birden teftişe başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde, İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirdiği 4 müfettiş ve yardımcıları 2007-2011 yılları arasını denetliyor. 

4 müfettişin, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in geçen 11 Aralık’ta yaptığı, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde geçen hafta itibariyle bakanlık müfettişi bulunmuyor” açıklamasından 1 gün sonra 12 Aralık’ta teftişe başladığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı’ndan gelen 4 müfettişin üçü İzmir Büyükşehir Belediyesi, biri de ESHOT Genel Müdürlüğü’nde incelemeye yapıyor. Müfettişler 2007-2011 yılları arasındaki idari, mali tüm işlemleri, Büyükşehir Belediye Meclis kararlarını mercek altında aldı. 

Daire başkanlıkları ve müdürlüklerden müfettişlere sürekli dosya, evrak ve belgeler taşınmaya başlandı. Teftişin üç yılda bir yapılan rutin bir çalışma olduğu, 2011 yılı başında olması beklenirken seçim dönemi ve eleman eksikliği nedeniyle yıl sonuna kaldığı öne sürüldü.

TEFTİŞ SÜRÜYOR
Müfettişler, Belediye Meclisi’nin aldığı imar, mali ve idari kararları, uygulamalara ait belgelerle karşılaştırmalı olarak inceliyor.

Örneğin ilçe belediyelere yapılan maddi yardımların meclis kararları, ödemenin şekli ve gerekçesinin mevzuata uygunluğu kontrol ediliyor. İmarla ilgili öncelikli olarak 1/25 bin ölçekli ve 1/5000 ölçekli planlar ve bunlara dair kararlar incelemeye alındı. Müfettişler yapılan ihalelerin de İhale yasasına uygunluğu konusunda rapor yazmak üzere çalışma yapıyor.

En dikkat çekici inceleme, memur atamaları ve görevlendirmelerin usulüne uygun yapılıp yapılmadığı konusu. Birimlerde görev yapanların tam olarak ne iş yaptığı da yazılı olarak istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset