Bakan Yılmaz: Bedellide son nokta

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bedelli belli bir noktaya geldi. Açıklandıktan sonra af gibidir. Sosyal gerçekliğe hangisi çözüm olacaksa o yaş sınırı belirlenecek" dedi.Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik ile ilgili çalışmanın bayramd

Bakan Yılmaz: Bedellide son nokta

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bedelli belli bir noktaya geldi. Açıklandıktan sonra af gibidir. Sosyal gerçekliğe hangisi çözüm olacaksa o yaş sınırı belirlenecek" dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bedelli askerlik ile ilgili çalışmanın bayramdan sonra tamamlanacağını söyledi. Bakan İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma programına katılmak için Sivas’a geldi.

Havayolu ile kente gelen Yılmaz’ı Nuri Demirağ Havaalanı’nda Vali Vekili Vefa Kaya, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, protokol üyeleri ve partililer karşıladı.

Soruları yanıtladı
Bir süre havaalanında dinlenen Bakan Yılmaz, daha sonra bayramlaşma programı için İnönü Konağı’na geçti.

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bedeli askerlikle ilgili olarak, şöyle dedi: “Daha önce de açıklandı. Belli bir çalışma yapılıp bir noktaya gelmiştir. Açıklandıktan sonra af gibidir bu bedelli de. Dile getirildikten, kamuoyuna duyurulduktan sonra en kısa zamanda tamamlanması lazım. Bayramdan sonra belli bir noktaya gelmiş olacak.

Çalışmayı arkadaşlar bayramdan sonra tamamlayacak. Tamamlandıktan sonra biz sayın başbakanımıza arz edeceğiz. Bakanlar kurulunda değerlendirecek ve nihai açıklamayı başbakanımız yapacaktır.”

Genelkurmay dikkate alınır
Bedelli askerlikte yaş sınırlandırmasına da değinen Bakan Yılmaz, bu konuda kamuoyunda nasıl beklenti olduğunu bilmediğini anlatırken, “20’den başlar 40’a kadar gider.

Bunu nasıl tespit edeceğiz? Geçmişte yapılan uygulamaları, Genelkurmay Başkanlığımız’ın görüşlerini dikkate alacağız. Sosyal hukuka, sosyal gerçekliğe hangisi çözüm olacaksa o yaş sınırı belirlenecektir. Şu anda öyle genel bir tanı olmadı. Başbakanımıza arz edeceğiz, sonuçta hep beraber bakanlar kurulunda karara bağlayacağız. Sonra da Meclis’e sunulacaktır”

Sözleşmeli erlerin yıl sonuna kadar Sivas’ta eğitime başlayacağını belirten Yılmaz Sivas’ta ilk kez Cem Evi tarafından düzenlenen 36 Sivil Toplum Örgütünün temsilcilerinin katıldığı bayramlaşma programına katıldı. Alevi dedesi Abdullah Atmaca dua ettirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset