Bakan Soylu "DEAŞ’lıları kendi ülkelerine göndeririz"

Avrupa’ya seslenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Biz elimizdeki DEAŞ’lıları ister vatandaşlıktan çıkarsınlar ister çıkarmasınlar kendi ülkelerine göndeririz” dedi.

Bakan Soylu "DEAŞ’lıları kendi ülkelerine göndeririz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yakalanan DAEŞ'lilerin durumuna ilişkin açıklama yaptı. 

Soylu, "İstenen şey yakalanan DAEŞ'liler yakalandıkları yerde yargılansın. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Elimizde olanları ülkelerine göndereceğiz ama dünya yeni bir metod belirledi, vatandaşlıktan çıkartalım.

Diyorlar ki bunlar bulundukları yerde yargılansın. Bu da yeni bir uluslararası hukuk herhalde. Terörizm konusunda yeni bir içtihat ortaya koyuyorlar. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Biz elimizdeki DEAŞ'lıları ister vatandaşlıktan çıkarsınlar ister çıkarmasınlar kendi ülkelerine göndeririz." dedi. 

"ŞU ANA KADAR 287 DAEŞ'Lİ YAKALANDI"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yardımcısı İsmail Çataklı yakalanan DAEŞ üyesi teröristlerin sayısını açıkladı. Çataklı, "Şu ana kadar 287 DAEŞ'li şahıs yakalandı. 45 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 242 yabancı ülke. Türkiyeliler için adli süreç ve rehabilitasyon devam ediliyor.

Yabancı uyruklular güvenliği sağlanmış bölgede. 19 farklı uyruklu görüyoruz. Mülakatlarını müteakip ilgili ülkeler bilgilendiriliyor. Bazen beyanlarla gerçekler arasında farklılıklar oluyor. Kesinleşince ülkelerine haber beriliyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler