Bakan Özak Fabrika Açtı

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, 22 çeyrektir büyüyen ve bu konuda rekorlar kıran bir Türkiye olduğunu söyledi.Bakan Özak, Uşak'ta bir Belçika firması olan Balta Grubun Uşak Organize Sanayi Bölgesinde yaptırdığı ''Balta Floorcovering'' fabrik

Bakan Özak Fabrika Açtı

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, 22 çeyrektir büyüyen ve bu konuda rekorlar kıran bir Türkiye olduğunu söyledi.

Bakan Özak, Uşak'ta bir Belçika firması olan Balta Grubun Uşak Organize Sanayi Bölgesinde yaptırdığı ''Balta Floorcovering'' fabrikasını hizmete açtı.

Bakan Özak, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'ye son dönemde inanılmaz bir sermaye girişi olduğunu, bu konuda rekorlar kırıldığını ifade ederek, bu başarının güven ve istikrar ortamıyla yakalandığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle, ''Türkiye'nin artık take off'ta olduğunu'' yani uçuşa kalktığını dile getiren Özak, bu çerçevede uygulanan mali politikalarla haksız rekabetin önüne geçme yönünde çalıştıklarını, sanayiye teşvikler getirdiklerini, enerjide önemli katkılar sağlamak istediklerini belirtti.

Bakan Özak, ''Bütün bunlar halkımızın refahı için, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatı doğrultusunda muasır medeniyet seviyesine çıkmak için'' dedi.

Bakan Özak, Türkiye'nin son 5 yıldır sürekli bir büyüme içinde olduğunu ve bunun özel sektör ile ülkeye yatırım yapan yabancı sermaye sayesinde gerçekleştiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

''O bakımdan sayın Başbakanımızın dediği gibi, 'Biz Türkiye'mize bir çivi çakan özel sektörün, yabancı sermayenin hizmetkarıyız'. Onların önünü açmak, onlara her türlü katkıyı vermek mecburiyetindeyiz ve bu anlayıştayız.

Ekonomimize baktığımız zaman 1998'den 2007'ye gelene kadar çok önemli değişimler oldu. 2002'de 181 milyar dolar olan GSMH, 430 milyar doların üzerine çıktı. İhracat 2 kattan fazla arttı, 2002'de 36 milyar dolardı, son 12 ayda 98.9'a yükseldi. Yani 100 milyar doları aşacağız. En büyük artış da yabancı sermaye yatırımlarında oldu. 2000'li yıllarda 1 milyar dolar seviyesinde olan doğrudan yabancı sermaye girişi, 2004'ten itibaren katlanarak arttı, 2006 yılında bu 18 milyar dolara ulaştı. 2007 yılının ilk 3 ayında 160 tane uluslararası sermayeli şirket kuruldu. 12 milyar dolar net doğrudan yabancı yatırımı gerçekleşti. Ve bu yılki büyüme hızında inşallah yüzde 5, 5.5'a ulaşacağız. Görülüyor ki, 22 çeyrektir büyüyen ve bu konuda rekor kıran bir Türkiye var.''

-SANAYİ TEŞVİKLERİ-

Bakan Özak, hükümetin en önemli başarılarından birinin de sanayiye verilen teşviklerle yatırımlarda sağlandığını belirtti.

Yatırımları teşvik etmek amacıyla başlangıçta 36 ile teşvik verildiğini, daha sonra bunun 49'a çıkarıldığını hatırlatan Bakan Özak, şöyle devam etti:

''Fakat gördük ki, burda bir takım sorunlar var. Ağrı'ya verilen teşvikle Düzce'ye verilen teşvik aynı oranda çalışmıyor. O bakımdan bölgesel veya sektörel olarak bunu değiştirmemiz gerekiyor. Bu konu hükümet programımızda var. İnşallah bunu en kısa zamanda hayata geçireceğiz.''

-UŞAK VALİSİ KAVAS

Uşak Valisi Kayhan Kavas da, böyle güçlü bir uluslararası şirketin Uşak'ta yatırım yapıyor olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, Uşak'ın Balta Grubuyla artık çok daha güçlü olduğunu ifade etti.

Balta Grup CEO'su Marcus Billman ise pazarın ihtiyaçlarına cevap verebilmek için daha büyük bir fabrika kurmak üzere farklı bölgelerde araştırma yaptıklarını, bunun sonucunda gerek ekonomik, gerek politik, gerekse enerji kaynakları açısından Türkiye ve Uşak'ı gelecekleri açısından uygun bulduklarını ifade etti.

Türkiye'de altyapıya yapılan yatırımlarla sürekli güçlenen bir ekonomi bulunduğunu, olumlu bir girişimcilik ruhu ve yatırımlara pozitif yaklaşan bir yönetim anlayışıyla karşılaştıklarını söyledi. Gelecekte de Türkiye'de büyümeyi planladıklarını, yeni yatırımlar yapacaklarını ifade eden Billman, bu konuda yönetim kurulu kararı beklediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından, yerel idareciler ve şirket yöneticileriyle beraber fabrikanın açılışını gerçekleştiren Bakan Özak, fabrikayı gezdi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler