Bakan Özak "Artık hayal değil"

Bakan Özak, AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları tarafından bir restoranda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kadınların dünyanın her yerinde kutsal bir varlık olarak kabul edildiğini belirtti. Kadınların tüm dünyada fedakarlığı, sevecenliği, hoşgörüyü

Bakan Özak "Artık hayal değil"

Bakan Özak, AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları tarafından bir restoranda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kadınların dünyanın her yerinde kutsal bir varlık olarak kabul edildiğini belirtti.

Kadınların tüm dünyada fedakarlığı, sevecenliği, hoşgörüyü, şefkati ve barışı çağrıştırdığını ifade eden Bakan Özak, ''Bir toplumun sahip olduğu uygarlık seviyesini ölçmek için kadının hayat şartlarına bakmak gerekir. Eşitlik, kişiliklerin kadınlık veya erkeklik sıfatlarıyla değil, insanlık sıfatlarıyla ilgili bir hadisedir'' dedi.

Mecliste, 2002 seçimlerinden sonra yüzde 4.4 oranında kadın milletvekili bulunduğunu anımsatan Bakan Özak, ''Şimdi parlamentomuzda bir tanesi de Trabzon'dan olmak üzere yüzde 9.1 oranında kadın milletvekilimiz var. Temennimiz bu oranların çok daha üst seviyelere ulaşmasıdır'' diye konuştu.

AK Parti döneminde kadınların her alandaki konumlarında belirgin bir ilerleme yaşandığını dile getiren Bakan Özak, şunları kaydetti:

''Önümüzdeki yerel seçimlerde de bilhassa kadınlarımızın karar organlarında geniş ölçüde yer almaları ana hedeflerimiz arasındadır. Kadınlarımızın kendi sorunlarına sahip çıkmaları, birey ve anne olarak yaratıcı güçlerini ortaya koyarak daha iyi bir yaşam düzeyine ulaşmak için çaba göstermeleri, çağdaş Türkiye özlemimin gerçekleştirilmesinin ön koşuludur. Türkiye ve Türk kadını artık layık olduğu seviyeye biraz daha yaklaşmıştır. Türkiye'nin ve kadınlarımızın hak ettiği günlere kavuşması artık hayal olmaktan çıkmıştır. ''

Toplantıya, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, AK Parti Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu ve AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Aşan da katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler