Bakan Kılıç Trabzon'da

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Trabzon'da önce Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Gençlik ve Spor Bakanlığı 5. Gençlik Çalıştayı'na katılacak. Ulaşımda yaşanan aksama neden

Bakan Kılıç Trabzon'da

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Trabzon'da önce Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Gençlik ve Spor Bakanlığı 5. Gençlik Çalıştayı'na katılacak. Ulaşımda yaşanan aksama nedeniyle program birazdan başlayacak.

Programın ardından 'Olimpiyatlara Sporcu Yetiştirme Projesi' toplantısına katılacak olan Bakan Kılıç saat 13.00'de Hayri Gür Spor Salonu'nda oynanacak olan Trabzonspor-Fenerbahçe Beko Basketbol Ligi maçını izleyecek.

Bakan Kılıç Trabzon'a geldi

Bakan Kılıç Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'ne girişte horon ekibi karşıladı. Bakan Kılıç horon ekibini ilgiyle izledi.

Salonda şu anda KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Giresun Valisi, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykam

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,"100. yılına gitmekte olan 2023'teki Türkiye Cumhuriyet'nin geleceği teslim edeceği insanlar olarak sizlerinr düşünrce ve fikirleri bu ülkeye yön verecek. O bakımdan Gençlik ve Spor Bakanımız Suat Kılıç'ın hükümetimizin ve Başbakanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle başlayan .bu çalışmanın ne kadar kıymetli olduğunu sizlerin ifade edeceği çalışmalar belirlemiş olacak. Bu salona büyük bir kalabalıkla doldurmuş olmanız geleceğe güvenle bakmamızı sağlıyor. Ülkesinin manevi ve moral değerlerini anlayayan yaşayan ve yayşatmayı amaç edinen modern bilim ve teknolojide ülkesini en gelişmiş medeniyetler arasında yer alması için harekete geçiren kötü alışkanlıkları hiçbir şekilde yayşamayan ve yaşatmayan birgençliğe yürürken geleceğe yapılan yatırım insana yapılan yatırım en büyük yatırımdır anlayışında olan hükümetimize ve hükümet üyelerimize ve bu konunun asıl koordinatörü olan bakanımız sayın Suat Kılıç'a, genel müdürlerine bu konuyu illerde takip eden valilerimize stö'lere şükranlarımızı ifade ediyorum. Çalıştayın başarılı sonuçları olacağına inanıyorum" diye konuştu.

500.20120128132021.jpg

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, spor kenti olan Trabzon'da bu organizasyonun gerçekleştirilmesinden ötürü Bakan Kılıç'a teşekkür etti. Vali Kızılcık şöyle konuştu: "

Ülkemiz hem gelişmekte hemdeğişmekte hem de özellikle ekonomi alanındaki atılımları ile bugün hem oecd'de hem de uluslararası kuruluşlar tarafından örnek olarak gösterilmekte. Bu başarının altında yatan en büyük sebeplerden bir tanesi bugün sorunlarını tartışacağımız genç bir nüfusa sahip olmamızdır. Devletimiz cumhuriyetimiz, kuruluşunun yüzüncü yılına projeksiyon yaparak 2023 stratejisi ve hedeflerini hazırlamıştır. Bu hedeflere ulaşabilmemiz için en büyük silahımız olan siz gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak yetiştirilmesi büyük önem arzetmekte. Mevcut yapıyı geliştirmeden 2023 hedeflerine ulaşmamız mümkün değildir. Bunun içindir ki başta milli eğitim alanı olmak üzere gençliğimizin spordan sosyal alanlara ve mesleki eğitimi alanına kadar her alanda sorunlarının bir bir tespit edilip ona göre çözüm önerilerinin ortaya konulması gerekmektedir. Bu anlamda sayın başbakanımızın hem 2012 hemde orta vade hazırlanan plan ve 2023 stratejisinde de gençliğe yönelik politikaların geliştirilmesi ve bu çervede uygulanmasına önem verdiğini görmekteyiz. Bu çerçevede kurulacak olan gençlik spor bakanılğına bağlı olarak faaliyet gösteren gençlik genel müdürlüğü bünyesindeki gençlik merkezlerinin önemli müesseseler olduğunu düşünüyorum. Trabzon'da 7 gençlik merkezi hem şehir merkezinde hem de ilçelerimizde olmak üzere bulunmaktadır. Gençlik Merkezleri'nin en büyük fonksiyonu gençlerimizin buralara gelerek hem sosyalleşmelerini hem sportçif alanda kendilerini geliştirmeleri hem de mesleki alandaki eğitimlerini de buralarda sürdürübilmelerine imkan sağlanmaktadır. Özellikle orta öğretimi bitirip aüniversiteye giremeyen veya üniversiteyi bitirip iş sahibi olamamış gençlerimizin hem sosyal baskı hem de biran önce işe girme arzusu sonucunda psikolojik olarak kendilerini rahat hissetmediklerini gözlemliyoru. Bu geçiş dönemlerinde gençlerimizin kendilerini hem sosyalleşerek hem de geliştirme imkanı sağlayan bu merkezlerin gençlerimizin 21. yüzyıla 2023 hedeflerini geliştirecek şekilde geliştirecekleri için önemli olduğunu düşünüyorum.

İki gün boyunca bölgesel olarak düzenlenen bu çalıştayda eminim ki gençlerimizin sorunlarının tespiti ve çözümüne yönelik alandan pratik uygulama yapan yönetici arkadaşlarımız ve sorunu yaşayan gençlerimizden ve sivil toplumdan çok değerli tavsiyeler çıkacaktır. 12 Mayıs'ta gerçekleştirilecek GençlikŞurası ile Türk gençliğinin 21. yüzyıla nasıl hazırlanacağının yol haritası çıkmış olacak. Trabzon olarak Türkiye genelinde en fazla gençlik merkezine sahip, yani fiziksel altyapısını belirli oranda hazırlamış ama biran önce bu merkezlerde bir plan program dahilinde gençlerimizin nasıl yetiştirildiği hususunda önemli avantajlara sahip olduğmuzu düşünüyorum.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç kürsüye gelerek konuşmaya başladı

Bakan Suat Kılıç, konuşmasının başında bir şiirden örnekleme verirken, şiiirin gerisini salondaki gençlerin tamamlamasını istedi. Bakan Kılıç'ın beklentisine doğru karşılık gelmeyince de konuşmasının şeklini değiştirerek okumanın önemine vurgu yaptı. Kılıç konuşmasının ikinci bölümünde Türkiye'nin dünyada geldiği konuma işaret ederek açıklamalarda bulundu.

Bakan Kılıç konuşmasında şu ifadelere yer verdi ;

"Bugün modern bir Türkiye var, bölgesel gençlik çalıştayları sadece Türkiye'de gençliğin sorunlarını tespit etmekle kalmaycak, gençlerin bilim teknolojiye üretim kabiliyetini tespitibinin de önemli bir aygıtı olacak. Bugün milli savaş gemisinin üretimene başlayan bir Türkiye var. Milli tankımızı Altay adıyla üretmeye başlayan bir Türkiye var, mililli helikopterimizi Atak adıyla üretmeye başlayan bir Türkiye var, ilhk yerli insansız hava aracını Anka adıyla üretmeye başlayan bir Türkiye var. Türikye artıkkomphlekslerin ezilmişlerin,baskıaltına alınmışların ülkesi değil sadece fikir özgürlüklerinin önündeki engellerle mücadelede kalmadık, üzerimizdeki ölü toprağının atılmasının vönündeki engelleri kaldırdık.

Bu bilinci ve övzgüvin itoplumun bütün katmanlarına aşılayan adımı attık. 2013 yılında uzaya bir uydu daha göndereceğiz, bunun adı TÜRKSAT olmayacak, Uzayda şu anda 3 tane uydumuz var. Bu üç uydu bizim, parasını verdik, satın aldık, uzaya fırlattık ve kullanım hakları yüzdebyüz bize ait olmak üzere hizmet vermeye devam ediyorlar. 2013'de uzaya göndereceğimiz uydu yabancı mühendislerin iimalatı olmayacak, yüzde yüz Türk mühendislerin ürünü olacak olan uydunun adı onu üreten mühendisler gibi Türk olacak,GÖKTÜRK olacak.

Bakan Kılıç Türkiye'nin çok boşa geçen zamanı olduğunu ancak bundan sonra duracak ve bekleyecek zaman olmadığını belirtti. Kılıç konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Nice on yıllar yaşadık boşa geçen. Artık kaybedecekbir on dakikamızbile yoktur. Gençlik ve Spor Bakanlığı bunun için var. Güçlü yarınlar içi yola çıktık, güçlü yarınları inşa etmenin yolu bugünkü yönetim anlayışı ile güçlü yarınları emanet edeceğimiz güçlü ve donanımlı gençleri yetiştirmekle mümkün olacak. Bizsizin farkınızdayız. Ama bir farkındalığı daha arzu ediyoruz, siz kendinizin farkına varın, kendi faaliyetlerinizin farkına varın. Biz 10 yıl önce Türkiye'yi emanet alırken babalarımızın çuvalıyla para getirmedik, Türkiye'nin kasasında, toprağında, bu coğrafyada ne varsa bu imkanlarla bu ülkeyi bu hale getirdik. Mucizevari çalışmalara imza attık, 70 senrlanede yapılan duble yolu 2.5 senede yaptık,bir o kadar okulu 8-10 senede Türkiye'de yaptık. Bu kadar eser borçlanmayla da olmuyor, formül çok açık, halk diliyle söylüyorum, milletin deresinde her zaman su var ama çok uzun seneler derenin suyu milletin değirmenine akıtılmadı, geldik derenin suyunu milletin değirmenine akıttık, buğdayımız un unumuz bereket oluyor, daha fazlasını siz yapacaksınız.

O da yetmez derseniz Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı buna inanıyor, size güveniyor ve biz bu uğurda kaynakları sizler için seferber ediyoruz. Türkiye genelinde 118 tane gençlik merkezi var. 2010 yılında 60 tane gençlikmerkezini inşa ediyoruz. Üniversite ve lise son sınıfta okuyan gençlerimiz buralara gitsin.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset