Bakan HES ve Karadeniz'i konuştu

Özel bir Televizyon kanalında 'Şimdi Söz Sizde' adlı programa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay son zamanlarda çok tartışılan HES projeleri ile ilgili konuşurken Karadeniz'de ki çirkin yapılanmasınada vugu yaptı.HES'ler konusunda “Dün termik

Bakan HES ve Karadeniz'i konuştu

Özel bir Televizyon kanalında 'Şimdi Söz Sizde' adlı programa katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay son zamanlarda çok tartışılan HES projeleri ile ilgili konuşurken Karadeniz'de ki çirkin yapılanmasınada vugu yaptı.

HES'ler konusunda “Dün termik santrallere karşı çıkarken HES yapılsın diyenler şimdi tersini savunuyor” şeklinde konuşan  Kültür ve Turizm Bakanı, abartmamak kaydıyla HES yapımının desteklediğini söyledi. Günay, “yenilenebilir enerjiyi kullanmak gerekiyor. Ancak hidroelektrik santraller yapılırken ölçü kaçıyor, bir derenin üzerinde 20 tane santral yapılmak isteniyor. Mesela 4-5 tane santral yapılsa köylünün de çok fazla itirazı olmayacak. Biraz koruma kullnama dengesi kulanma lehine ağır basıyor”dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay daha sonra Karadeniz'de ki çirkin yapılaşma hakkında da şunları söyledi.

“Ben de Karadenizliyim ama Karadeniz’de inanılmaz çirkin yapılaşma var. Bina yaparken kimse çatı yapmıyor, filiz bırakıyor, yetmiyor yaylaya dört katlı ev yapıyor. Yaylalar kötü birer kasabaya dönmüş facia durumda. Herkes elini vicdanına koymuş, hangimiz evinin önünü süpürüyor. Bu konuda herkes elini vicdanına koysun ve ilk taşı da günahsız atsın.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset