Bakan Günay masayı yumrukladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Giresun'da katıldığı Doğu Karadeniz Turizm Master Planı toplantısının ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Konuştuğu sırada salonda çok gürültü olmasına kızan Bakan Günay, yumruğunu 5 kez oturduğu

Bakan Günay masayı yumrukladı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Giresun'da katıldığı Doğu Karadeniz Turizm Master Planı toplantısının ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Konuştuğu sırada salonda çok gürültü olmasına kızan Bakan Günay, yumruğunu 5 kez oturduğu masaya vurarak sesin kesilmesini bekledi.

Salonda bulunan milletvekili, vali, daire müdürleri ve diğer ilgililerden gelen gürültü kesilince konuşmasını sürdüren Günay, şunları söyledi:“Kalkınma ajansları ile daha yakın işbirliği içinde olacağız. Şimdiye kadar yanlış yapılmış olan yapıların dondurulması, bundan sonra yapılacak olanların bir projeye dönüştürülmesi, valilik ve belediyelerin bunları yakından takip etmesi burada görüşüldü ve karar altına alınmış oldu. Geçmiş yıllarda yolculuklar büyük oranda deniz yoluyla yapılıyordu. Ancak son yıllarda Türkiye deniz yolunu unutmuş durumda. Şimdi bu alanda İstanbul ve Ege’de çok yükselme başladı.

Kruvaziyer turizminin dikkat merkezlerinden biri haline geldi Türkiye. Örneğin İzmir yüzde 20 ile Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. Dünya ortalamasının da 4 kat üzerinde bir artış sağlıyor. Gelenlerin yarıdan fazlası kruvaziyer yolcusu. İstanbul da çok ciddi ilgi aldı. Bununla ilgili İstanbul’da konferans yapıldı. Karadeniz dikkat çekiyor. Çünkü bu yolcular yeni limanlar yeni uğrak yerleri arıyorlar ki bu anlamda Karadeniz çok ilgi çekiyor.

Yaylalarda çalışırken bu deniz turizmini de geliştirmeye çalışacağız.”Bakan Günay, Gürcistan ile pasaportsuz geçişin başlamasıyla ilgili bir soruya da “Sarp kapısından Türkiye’ye gelenlerin sayısı oldukça fazlaydı. Şimdi pasaportsuz geçiş başladı. Umarız vizelerin kaldırılması başka sınırlarda da olur. Bölgenin gelişmesine çok özel bir katkı yapacaktır. Hayırlı olsun” şeklinde yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset