Bakan Ergin bunu biliyor muydu?

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. soruşturmasının Türkiye ayağını yürüten 3 savcı haklarındaki kovuşturma kararına tepki gösterdi.HSYK'nın kovuşturma kararı aldığı savcılardan Mehmet Tamöz, "adalet.org" adlı siteye gönderidği yazıda Adalet Bakanı Sadullah Er

Bakan Ergin bunu biliyor muydu?

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. soruşturmasının Türkiye ayağını yürüten 3 savcı haklarındaki kovuşturma kararına tepki gösterdi.

HSYK'nın kovuşturma kararı aldığı savcılardan Mehmet Tamöz, "adalet.org" adlı siteye gönderidği yazıda Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i "Evrakta tahrifat iddiasıın bakan yeni öğrenmedi" dedi. Tamöz, 2010'daki bir görüşmeleri sırasında tahrifat iddiasıyal ilgili durumu Ergin'e bizzat izzah ettiğini ve bakanın da ikna olduğunu savundu.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Deniz Feneri soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Savcıları Nadi Türkaslan, Abdülvahap Yaren ve Mehmet Tamöz'ün evrakta sahtecilik suçundan yargılanmasına vize verdi.

Eğer dava açılmasına karar verilirse üç savcı, sekizer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. Hakkında dava kovuşturma yapılacak savcılardan Mehmet Tamöz 28 sayfalık yazılı bir açıklama yaparak, "onurumla oynanmasına hiçbir zaman izin vermeyeceğim" dedi.

KRAL ÇIPLAK!
Savcı Tamöz, yaptığı açıklama sonrası yasal izin hakkını kullanacağını belirterek, "Emekliliğimi hak etmiş olsaydım meslekten ayrılmayı dahi düşünebilirdim. İnsanlar susuyor, 'kral çıplak' diyemiyorlar. Yüz kızartıcı bir suçla suçlanmak onurumuzu kırıyor" diye konuştu.

Deniz Feneri soruşturmasına ilişkin bilgileri Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici'nin bildiğini, buna rağmen yaptıkları açıklamalarda bu durumu reddettiklerini kaydeden savcı Tamöz, bu duruma çok üzüldüğünü söyledi.

"BAKAN ERGİN BİLİYORDU"
"... Sürecin bu şekilde geliştiğinin 2010 yılında Adalet Bakanı Sayın Sadullah Ergin bilmektedir. Kendisi buna ilişkin soruyu Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan ismini de zikrederek tarafıma sorduğu da bilinmektedir.

Kendisine bu husus anlatılıp izah edilmiştir ve bu konuda ikna olmuştur. Ancak, tarafımız hakkında yapılan şikayete ilişkin canlı yayınlarda üç Cumhuriyet Savcısının da tahrifat yaptığı iddiasını dile getirmesi tarafımı oldukça üzmüştür.

Çünkü bu süreci kendisi yakinen bilmektedir. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Sayın Ahmet Hamsici'nin de bilebilecek konumda olmasına rağmen, yaptığı basın açıklamasında, sanki üç Cumhuriyet Savcısının da iddia edilen tahrifata katıldığı imajını yaratacak açıklama yapması da tarafımı oldukça etkilemiş ve üzmüştür"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset