Bakan Çelik'in Eğitim Vurgusu

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitimin önemini vurgularken, ''Eğitimli bir toplum olmak zorundayız. Diplomalıdan bahsetmiyoruz, eğitimi hayatına sindirmiş, yaşam tarzına sindirmiş bir toplumdan ve insanlardan söz ediyoruz. Merkebin de sırtına bir yük

Bakan Çelik'in Eğitim Vurgusu

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitimin önemini vurgularken, ''Eğitimli bir toplum olmak zorundayız. Diplomalıdan bahsetmiyoruz, eğitimi hayatına sindirmiş, yaşam tarzına sindirmiş bir toplumdan ve insanlardan söz ediyoruz. Merkebin de sırtına bir yük kitap bıraksanız, onları taşımış olur ama kitapların ona hiçbir faydası olmaz'' dedi.

Ankara'dan uçakla Van'a gelen Milli Eğitim Bakanı Çelik ile eşi Şahsenem Çelik, Ferit Melen Havaalanı'nda Vali Özdemir Çakacak, eşi Kevser Çakacak, AK Parti Van milletvekilleri İkram Dinçer ve Kayahan Türkmenoğlu ile çok sayıda partili tarafından karşılandı.

Havaalanında polis merasim mangasını selamlayan Çelik, daha sonra Van merkeze bağlı Özyurt köyünde Halk Eğitim Merkezi ve İşkur iş birliğiyle düzenlenen el işi sergisinin açılışına katıldı.

Çelik, burada yaptığı konuşmada, parolalarının herkese, her zaman ve her yerde eğitim vermek olduğunu belirterek, Türkiye'de diplomalı eğitim konusunda bir sıkıntının yaşanmadığını, ancak yaygın eğitim ile meslek edindirme kurslarına önem verilmesi gerektiğini söyledi.

Eğitimin yalnızca belli yaşlarda başlayan ve belli bir yaşta biten bir süreç olmadığını vurgulayan Bakan Çelik, şöyle konuştu:

''Biz yaygın eğitimle ev hanımlarının, gelinlik kızlarımızın, çiftçilerimizin ve esnafımızın daha eğitimli insanlar olmasını istiyoruz. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı sadece okul çağındaki çocukların eğitiminden sorumlu değil, 7'den 70'e bütün vatandaşlarımızın eğitiminden sorumlu bir bakanlıktır.

İlim, doğumdan ölüme kadar devam eden bir süreçtir. Biz de bunun gereğini yapmak zorundayız. Önümüzdeki dönem, Hükümetimizin üzerinde en fazla durduğu alanlardan birisi yaygın eğitime ve meslek edindirme kurslarına büyük önem vermek olacaktır.'' Birçok yolsuzluğun ve sahtekarlığın içinde çift diplomalı insanların bulunduğuna değinen Milli Eğitim Bakanı Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Biz eğitimli bir toplum olmak zorundayız. Bakın diplomalı bir toplum demiyorum. Dikkat ederseniz birçok kaptı kaçtı olayının, yolsuzluğun, sahtekarlığın içinde çifter çifter diploması olan insanlar var. Biz diplomalıdan bahsetmiyoruz, eğitimi hayatına sindirmiş, yaşam tarzına sindirmiş bir toplumdan ve insanlardan söz ediyoruz.

Merkebin de sırtına bir yük kitap bıraksanız, onları taşımış olur ama kitapların ona hiçbir faydası olmaz. Dolayısıyla öğrendiği bilgiyi hayatına mal eden, ilişkilerinde bunu ortaya koyabilen, farklılıklara tahammülü olan bir toplum oluşturmak için 7'den 70'e herkesin eğitimli olması, eğitimi özümsemesi lazım.'' Konuşmasının ardından Özyurt köyünde Halk Eğitim Merkezi ve İşkur'un ortaklaşa açtığı biçki-nakış kursuna katılan 22 genç kıza sertifikalarını veren Bakan Çelik, Özyurt İlköğretim Okulundaki el işi sergisinin de açılışını yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset