Bakan canlı yayında haber sundu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yerel Kay TV'nin açılışında stüdyoda promter cihazından kendisi ile ilgili hazırlanan haberi gülümseyerek okudu.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Çok koltuğa oturdum ama bu koltuk gerçekten fark

Bakan canlı yayında haber sundu!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yerel Kay TV'nin açılışında stüdyoda promter cihazından kendisi ile ilgili hazırlanan haberi gülümseyerek okudu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Çok koltuğa oturdum ama bu koltuk gerçekten farklı" derken, ekrandan akan, "Trakya'da Türkiye'ye yetecek kadar doğalgaz, Karadeniz'de petrol, Kayseri'de altın bulundu" haberini okuduktan sonra, "Bu çalışmalar tamamlanmadan kimseye müjde veremeyiz. Yoksa bunlar spekülatif olur" dedi.

Yerel televizyonun yeni hizmet binasının açılışına katılan bakan Taner Yıldız, stüdyoları gezerken, spiker koltuğuna oturup, canlı yayında promter cihazından haberleri okudu. Kay Grup Genel Yayın Müdürü Veli Altınkaya'ya canlı yayında olup olmadıklarını soran Bakan Yıldız, daha sonra kendisini izleyen gazeteciler ve protokolü üyelerine "Bakan Yıldız Türkiye'ye yetecek kadar Trakya'da dogalgaz, Karadeniz'de petrol ve Kayseri'de altın yatakları bulundu müjdesini verdi. Bakan Yıldız, bundan sonra elektrik ve doğalgaza zamla ilgili sorulara yanıtlar verdi. Cumhurbaşkanı Gül, 10 genci köşkte ağırladı" yazılı metni gülümseyerek teklemeden okudu.

MEHMET ALİ BİRAND'A SORUSU BAKANI ŞAŞIRTTI
Taner Yıldız, haber okurken zorlanmadığını, çok rahatlıkla yapabileceği bir konu olduğunu söylerken, Mehmet Ali Birand'ın işinin zor olup, olmadığı yönündeki soruya, "Haksızlık etmeyin. Mehmet Ali Birand'ın haberleri sunarken kendisine özgün yorum ve değerlendirmeleri var. Ben onun gibi olamam elbette" dedi.

Bakan Yıldız, spiker veya anchormanların haber sunarken tabii ve samimi olmalarının renklilik açısından daha iyi olduğunu anlatırken "Ekrandan okuttuğunuz habere gelince, Trakya'da dogalgaz, Karadeniz'de petrol, Kayseri'de altın yatakları konusundaki çalışmalarımız elbette sürüyor. Ama, bu kaynaklar konusunda çalışmalar sonuçlanmadan bir açıklama yapmayı spekülatif buluyorum. Doğrusu kamuoyunu da bu konuda yanlış bilgilendirmek istemiyorum" diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yerel televizyon hizmet binasının açılış kokteylinde AK Parti'nin 10 yılda yüksek bir performans sergilediğini, iyi niyetli eleştirilerin, ülkenin kalkınması ve kendileri için de yararlı olduğunu söyledi. Yıldız, "Yerel basın, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi açısından olumlu baktığımız bir konudur. Belgesel ve eğitim programlarını maalesef az izliyoruz. Doğru işler yapıyoruz. Demokrasilerde eleştirilerin yanı sıra yaptıklarımızın da sergilenmesini isteriz. Bu anlayışımız muhalefet için de öyledir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset