Bakan Bayraktar Almanları ağırladı

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinde İklim Koruma, Çevre, Tarım, Doğa Koruma ve Tüketici KBakanı Johannes REMMEL, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a hayran kaldı.Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfal

Bakan Bayraktar Almanları ağırladı

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinde İklim Koruma, Çevre, Tarım, Doğa Koruma ve Tüketici KBakanı Johannes REMMEL, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a hayran kaldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinde İklim Koruma, Çevre, Tarım, Doğa Koruma ve Tüketici Koruma Bakanı Johannes REMMEL'i Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü toplantı salonunda kabul etti.

Bakan Erdoğan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada çevreyi korumada Almanya'nın çabalarını taktirle takip ediyoruz. Aynı zamanda Almanya hem bu konuda çok ciddi çaba sarfetmekte,  çok ciddi bilimsel öncülük yapmakta, aynı zamnada da bu işe çok ciddi kaynak ayırmakta. Biz de özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi olarak 2003 yılının başından itibaren çevre düzenlemesine, çevreye, atık yönetimine ve iklim değişikliği gibi hususlara çok ciddi bir şekilde önem vermekteyiz. Basit bir örnek vermek gerekirse; 2003 yılında 15 düzenli katı atık depolama tesisiyle ülke nüfusunun 23 milyonluk kısmına hizmet verirken, bugün 59 tesisle 156 belediyede 41 milyon nüfusa hizmet vermekteyiz.2012 yılı önümüzdeki yılın sonuna kadar bu düzenli depolama, katı atık tesislerimizin sayısını 90'a çıkartacağız ve bugün 74 milyon olan nüfusumuzun  50 milyona hizmet vereceğiz. Özellikle bunu Büyükşehirlerimizde bu çalışmayı yoğunlaştırıyoruz''

Konuk Bakan REMMEL ise Bakan Erdoğan Bayraktar'a kendilerini çok samimi bir ortamda kabul ettikleri için teşekkür etti ve ayrıca Bakan Erdoğan Bayraktar'a  ''Açıklamalarınızdan hemen belli oluğu üzere, özellikle çevre korumasında ne kadar başarılı olduğunuzu gördük'' dedi.

Bakan Erdoğan Bayraktar, toplantı sonunda konuk Bakan REMMEL'e özel işlemeli vazo hediye etti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset