Bakan Atalay'dan BDP'ye eleştiri!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Şırnak'ta şehit düşen askerler için Diyarbakır'da düzenlenen askeri törene katıldı. Atalay, bütün provakatif eylemlere rağmen açılım sürecinin devam edeceğini söyledi. Atalay, BDP'yi de eleştirerek yeni anayasa çalışmalar

Bakan Atalay'dan BDP'ye eleştiri!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Şırnak'ta şehit düşen askerler için Diyarbakır'da düzenlenen askeri törene katıldı. Atalay, bütün provakatif eylemlere rağmen açılım sürecinin devam edeceğini söyledi. Atalay, BDP'yi de eleştirerek yeni anayasa çalışmalarında Meclis'te bulunmalarını istedi.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde silahlı saldırısı sonucu şehit olan askerler Jandarma Yüzbaşı Erdal Okul, Jandarma Komando Er Yusuf Aktan ve Jandarma Komando Er Onur Karakuş için Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde düzenlenen cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, daha sonra partisinin 10. yıl etkinliğine katıldı.

Düzenlenen törende konuşan Atalay, Türkiye'nin daha güçlü, daha demokratik ve daha sivil olacağını kaydetti. "Diyarbakır'da şehitleri uğurlamanın hüznünü yaşıyoruz" diyen Bakan Atalay, "Bütün provakatif eylemlere rağmen mili birlik projesini sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

BDP'YE YÜKLENDİ

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay isim vermeden BDP ve DTK'yı eleştirerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Seçilmiş bir siyasi partinin milletvekilleri vatandaşları TBMM'de temsil etmek için oy almışlar ama meclise gitmiyorlar. Halbuki bütün partiler meclise gelecek, meclis çalışacak ve meclisin ilk işi de yeni bir sivil anayasa olacak. Bu Türkiye'nin sorunlarını çözecek bir anayasa olacak. Ama bir siyasi parti meclise gitmiyor, Diyarbakır'da toplantı yapıyor. Bir yandan terör odakları, terörü tekrar kışkırtıyor, bir yandan özerlik gibi kendilerinin de ne olduğunu bilmediği, içini dolduramadıkları söylemler öne atılıyor.

Diyarbakırlı kardeşlerim, Kürt kökenli kardeşlerim daha bir düşünsünler. Türkiye yeni bir sivil anayasayla kendi sorunlarını tek tek çözme yolundaki çalışmalara doğru, daha hızla ilerlerken, birileri o çalışmaları adeta sabote eden, o çalışmaları zora sokan, bu tür terörle ve terör dışı eylemlerle çalışmalar yapıyor. Bütün bunları milletimiz iyi değerlendirsin. Biz milli birlik ve kardeşlik projemizi sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Şu günlerde terörle mücadele de bu mübarek Ramazan ayında huzur bozanlara karşı bütün boyutlarıyla kapsamlı çalışmalar sürdürülmektedir. Bir yandan güvenlik boyutu ama bir yandan da bütün demokratikleşme boyutu, milli birlik ve kardeşlik projemiz. Terörle mücadelede biz demokratikleşmeyi ve hukuk devleti olmayı önemli görüyoruz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset