Bakan '70'lerde light militan'mış!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, TRT Haber' de yayınlanan "Gündeme Özel" programında çocukluğunu ilk kez anlattı. Programda kızı Zeynep de sürpriz yaptı. CİZRE'DE KAYMAKAMLIK DÖNEMİGündeme Özel'in 100. bölümünün konuğu olan İçişleri Bakanı Şahin, program

Bakan '70'lerde light militan'mış!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, TRT Haber' de yayınlanan "Gündeme Özel" programında çocukluğunu ilk kez anlattı. Programda kızı Zeynep de sürpriz yaptı.

 

CİZRE'DE KAYMAKAMLIK DÖNEMİ

Gündeme Özel'in 100. bölümünün konuğu olan İçişleri Bakanı Şahin, programda, Ordu'nun Ünye ilçesinde nasıl bir çocukluk dönemi geçirdiği, İstanbul'a gelmeye nasıl karar verdiği, Ortaokulda yolu kimlerle kesiştiği, Üniversiteden mezun olduktan sonra niçin kaymakam olmaya karar verdiği, Cizre'de kaymakamlık yaptığı dönemde, Kürt sorununa dair bakış açısının nasıl değiştiği, orada kimlerle karşılaştığını kaydetti.

 

GENÇLİK YILLARIMDA LIGHT MİLİTANDIM

İstanbul Üniversitesi hukuk fakültesinde eğitim gördüğünü anlatan Şahin, ideolojik kamplaşmanın zirve yaptığı dönemde kendisini milliyetçi, muhafazakar bir cenahta yer aldığını anlattı.

Kavganın ve şiddetin olmadığı her türlü eylemde yer aldığını ifade eden Bakan Şahin, kendisini 'light militan' olarak tanımladı.

Sol ve sosyalist ideolojideki bazı değerleri de kendisini yakın hissettiğini ifade eden Şahin, 'Her ideolojide insana dair olan noktalar neredeyse aynıydı' diyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset