Bahçeli'ye bir istifa çağrısı daha...

Aydın'da bir grup partili, MHP'nin iyi yönetilmediği ve duyarsızlaştığını iddia edip MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve parti teşkilatlarını istifaya davet etti. Kendilerini MHP'li muhalifler olarak tanımlayan grup, İstasyon Meydanı'nda toplanarak, son i

Bahçeli'ye bir istifa çağrısı daha...

Aydın'da bir grup partili, MHP'nin iyi yönetilmediği ve duyarsızlaştığını iddia edip MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve parti teşkilatlarını istifaya davet etti. Kendilerini MHP'li muhalifler olarak tanımlayan grup, İstasyon Meydanı'nda toplanarak, son iki seçimde başarısız olduğunu belirttikleri parti yöneticilerinin istifasını istedi.

İstasyon Meydanı'nda bulunan MHP İl Başkanlığı önünde bir araya gelen muhalifler, MHP'nin son 2 seçimdir başarısız olduğunu ve son dönemde ülke gündemini meşgul eden konulara karşı duyarsız kaldığını iddia etti. Yaklaşık 25 kişilik grup adına konuşan Süleyman Topbaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve ekibinin yıllardır yönetim hatalarını sürdürdüğünü, partinin tarihi misyonunu yerine getirmesinin önünde engel olduklarını öne sürdü. Topbaş, "Milletimizin ümidi olması gereken MHP, yetersiz yönetimiyle Türkiye'nin AKP iktidarına teslim edilmesinde başrolü oynamıştır. Bahçeli'nin Kocayayla'daki şok erken seçim ilanı sonrasında yapılan 3 Kasım 2002 seçimiyle iktidarı ele geçiren AKP, muhalefetin, özellikle de kendisiyle benzer seçmen tabanına hitap eden MHP'nin yönetim zaafı dolayısıyla sahada rakipsiz kalmıştır. Bu sosyolojik gerçek, önce 2007'de, ardından da 12 Haziran 2011 seçiminde AKP'nin üçüncü kez açık ara iktidarını perçinlemiştir" dedi.

UMUTLAR BOŞA ÇIKARILDI
MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasındaki tavrıyla kendine güvenenlerin umutlarını boşa çıkardığını savunan Süleyman Topbaş, "MHP'ye oy verenlerin umutları boşa çıkarılıp, AKP adayı Sayın Gül'e Köşk yolunu açarak da büyük puan kaybetmiştir. 'Tek başına iktidar' sloganıyla 12 Haziran seçimlerine giren MHP, seçmen nazarında bu iddiasına destek bulacak bir görüntü oluşturup güven sağlayamamıştır. Halkı ikna edecek projeler ortaya koyamamıştır. Bu arada Devlet Bahçeli'nin yol arkadaşlarından oluşan ekibe yönelik kasetli girişimden de en büyük zararı MHP görmüştür. Gün kavga günü değil, kutsal davamızı yüceltme günüdür. Tüm Türkiye'deki imanlı ve inançlı Ülküdaşlarımızı bizim yaptığımız gibi MHP il ve ilçe binalarına giderek 'Artık yeter' demeye davet ediyoruz" diye konuştu.

MHP'nin iyi yönetilmediğini ve son dönemde yaşanan olaylara karşı duyarsız kalındığını ileri süren Altan Altınsoy ise MHP Genel Merkezi'nin polise tokat atılması ve özerklik ilan edilmesi gibi hayati konularda hiçbir açıklama yapmadığını söyledi. Altınsoy, şehitler konusunda da sessiz kalındığını öne sürdü.

'500 KİŞİ İLE BİNAYA ÇIKACAĞIZ'
MHP'nin iyi yönetilmemesi nedeniyle harekete geçtiklerini ve sonraki tepkilerinin daha sert olacağını dile getiren Altan Altınsoy, sözlerini şöyle tamamladı:

"MHP düzgün yönetilmiyor. MHP duyarsızlaşmış, MHP, Ülkücülerin elinden çıkmış. Bizim çıkış gayemiz MHP'yi renksiz, kişiliksiz, pasif kişilerin ellerinden alıp, tekrar Ülkücülere teslim etmektir. Niyetimiz budur. Bundan sonraki hamlemiz ise MHP'nin içi olacaktır. Çok değil, bir hafta 10 gün sonra 500 kişiyle binaya çıkacağız. Bu arkadaşları istifaya davet edeceğiz, Genel Merkezi istifaya davet edeceğiz. Bütün gönüldaşlarımızı da bize destek vermeye çağırıyoruz."

Yapılan açıklamanın ardından MHP Genel Merkezi'ni alkışlarla protesto eden grup, dağıldı.

'ELEŞTİRİLER MUTLAKA OLACAKTIR'
MHP'li muhaliflerin açıklamasının ardından soruları cevaplayan MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti ise "Milliyetçi Hareket Partisi bir siyasi partidir. Partinin yönetiminden, seçim sonuçlarından memnun olmayan bir takım arkadaşlarımız olacaktır bu gayet doğal. Seçim sonuçlarından biz de memnun değiliz. Bunlar her siyasi partinin içerisinde olabilecek şeyler. Önümüzdeki günlerde o arkadaşlarımızla nerde yanlış yaptığımızı ve hatalarımızı görüşeceğiz. Biz eleştirilmemek için burada değiliz. Mutlaka eleştiriler olacaktır. Biz de bu eleştirileri dikkate alıp partimizin daha ileri bir seviyede olmasını sağlamak için buradayız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler