Bahçeli: Bin yıllık kardeşliğimizi...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dilde çözülme ve ayrışma sürecinin başlatıldığını bunun da millet varlığına kadar sirayet edeceğini ileri sürerek, ''Bunun peşi sıra etnik kimliklerin otonomi ve temsiliyet talepleriyle birleşip bin yıllık kardeşliği çürü

Bahçeli: Bin yıllık kardeşliğimizi...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dilde çözülme ve ayrışma sürecinin başlatıldığını bunun da millet varlığına kadar sirayet edeceğini ileri sürerek, ''Bunun peşi sıra etnik kimliklerin otonomi ve temsiliyet talepleriyle birleşip bin yıllık kardeşliği çürüteceği vahim bir süreç önümüzde durmaktadır'' dedi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, dün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin Sakarya İl Kongresi'nde milliyetçi-ülkücü harekete yönelik eleştiride bulunduğunu hatırlatarak, ''Başbakan Erdoğan'ın kronik MHP düşmanlığı ve ülkücü karşıtlığı tedavisi mümkün olmayacak aşamaya kadar ulaştı'' diye konuştu. 

''Dilde başlatılan çözülme ve ayrışma sürecinin, millet varlığına kadar sirayet edeceği, bunun peşi sıra etnik kimliklerin otonomi ve temsiliyet talepleriyle birleşip bin yıllık kardeşliği çürüteceği vahim bir süreç önümüzde durmaktadır'' ifadelerini kullanan Bahçeli, Erdoğan'ın tarihin işine gelen taraflarını alarak girişimlerine kılıf aradığını iddia etti. 

Başbakan Erdoğan'ın milliyetçi-ülkücü hareket mensuplarını Fatiha suresini bilmemekle suçladığını savunan Bahçeli, Erdoğan'ın bu sözlerini düzeltmesini ve ülkücü camiadan özür dilemesini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset