Bahçeli: Bakan bey doğru söylüyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Ergenekon Davası' kapsamındaki yargı sürecini yakından takip ettiklerini ve bu konuda herkesin sabırlı davranarak, yargının vereceği kararı beklemesi gerektiğini vurguladı. Bahçeli, Türkiye'deki 'basın özgürlüğü' ile ilg

Bahçeli: Bakan bey doğru söylüyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Ergenekon Davası' kapsamındaki yargı sürecini yakından takip ettiklerini ve bu konuda herkesin sabırlı davranarak, yargının vereceği kararı beklemesi gerektiğini vurguladı. Bahçeli, Türkiye'deki 'basın özgürlüğü' ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Büyükelçi Ricciardone'ye de sert tepki göstererek Hüseyin Çelik'e destek verdi ve "Amerika, Türkiye'nin iç işlerine karışmamalı" dedi.
Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Mersin'e gelen Devlet Bahçeli, kentteki ilk durağında Mersin Ülkü Ocakları'nın yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Hastane Caddesi üzerinde yer alan hizmet binası önünde kalabalık bir partili grup tarafından karşılanan Bahçeli için mehteran takımlı karşılama yapıldı. Ancak izdiham nedeniyle mehter takımı gösteri yapamazken, Bahçeli için getirilen kurbanlık koyun da izdihamda ezildi ve yoğunluk nedeniyle de kesilmekten kurtuldu. İzdiham nedeniyle
Ülkü Ocakları Hizmet Binası'na girmekte zorlanan Bahçeli, daha sonra Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Dutar ile birlikte binayı gezdi.

"MİLLETVEKİLİ SAYISININ ARTTIRILMASI DOĞRU"
Geleceğin güvencesinin gençler olduğunu hatırlatan Bahçeli, bu noktada da Ülkü Ocakları'nın kapılarının tüm gençlere açık olduğunun altını çizdi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümüne denk gelen 2023 yılına da parti olarak kendilerini hazırlamaya çalıştıklarını, bu noktada da gençlere önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü kaydeden Bahçeli, bu noktada da Mersin'de 2023 yılına iyi bir başlangıç yapıldığını görmenin, kendilerini gelecek açısından umutlandırdığını dile getirdi.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli, Anayasa Mahkemesi'nin 'Milletvekili Seçim Kanunu'nda yapılmak istenen değişikliklere yönelik olarak vermiş olduğu kararla ilgili olarak şu yanıtı verdi: "Konuyla ilgili olarak henüz tam bir bilgiye sahip değiliz. Bu noktada da gerekli incelemeleri henüz yapamadık. Her ilde bir milletvekilinin çıkması doğal. Mevcut nüfusumuza göre 550 milletvekilliğinin birer milletvekilliği olarak illere dağıtılmasında geçmişte olduğu gibi bugün de çok büyük fayda var. Fakat
nüfusu fazla olan unsurlarıyla illerin milletvekilliği sayısını belirlemede Meclis'te güzel bir düzenleme yapılmıştı. Daha önce sadece bir milletvekilliğiyle temsil edilen Bayburt, yapılan düzenlemelerle birlikte 2 milletvekilliyle temsil edilecek. Böylelikle de illerimizdeki milletvekilleri sayıları arttırılarak demokrasiye uygun bir rekabete fırsat tanındı."

"HER İL EN AZ 2 MİLLETVEKİLİYLE TEMSİL EDİLMELİDİR"
İllerin milletvekilliği sayısını belirleyen düzenlemeyi CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne taşıdığını ve yargının da 'kısmi iptal kararı' verdiğini hatırlatan Bahçeli, yaşanan bu gelişmenin konuyla ilgili olarak yeni bir düzenleme yapılmasını zorunlu kıldığını ve hükümetin de bu konuda bir çaba ortaya koyması gerektiğini savundu. Bahçeli, "Bizim anlayışımıza göre geçmişteki uygulama çok daha doğruydu. Eğer bir milletvekilinin bulunduğu bir ilde seçim yapmaya çalışırsanız, mevcut seçim sisteminin ruhuna ve
mantığına bu durum ters düşer. Söz gelimi Gümüşhane'de milletvekili sayısını eğer bire düşürmüşseniz orada bir milletvekilinin seçimi 'basit çoğunluk esası'na dayanır. Bu Türkiye genelinde uygulanmakta olan seçim sisteminin ruhuna aykırıdır. Tüm bu nedenlerden dolayı seçimlere yakın bir süreçte Meclis'te konu yeniden gözden geçirilerek her ilin en az 2 milletvekilliğiyle temsil edilmesine imkan sağlayan geçmişteki düzenlemenin korunması için MHP üzerine düşen gayreti gösterir" dedi.

"TORBA YASA TÜRKİYE'YE HAYIRLI OLSUN"
The Economist' adlı dergide Türkiye ile ilgili olarak yapılan; AK Parti'nin yeniden 'tek başına iktidar'a gelmesiyle birlikte 'başkanlık sistemi'ni hayata geçireceği ve muhalefetin en büyük korkusunun da MHP'nin yüzde 10 barajının altında kalacağı yönündeki değerlendirmeyle ilgili olarak da Bahçeli, şu yorumu yaptı: "The Economist, yanlış bir yorum yapmış. Kendileri böyle bir yazı yazdı diye hepimiz buna inanacağız diye bir şey yok."
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşülerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulan 'Torba Yasa' ile ilgili olarak kendisine yöneltilen sorulara da yanıt veren Bahçeli, yasaya bazı eklemelerde bulunulmasıyla ilgili olarak, 'seviyeli muhalefet' anlayışı ortaya koyup bazı maddelere karşı çıktıkları gibi bazı maddelere de yeni önergelerle katkı sağladıklarını söyledi ve yasanın Türkiye'ye hayırlı olmasını istedi.

"AMERİKA, TÜRKİYE'NİN İÇ İŞLERİNE KARIŞMAMALI"
'Ergenekon Davası' kapsamında yaşanan son operasyonlarla Soner Yalçın ve arkadaşlarının tutuklanmasıyla ilgili bir soruya da Devlet Bahçeli şu yanıtı verdi: "Yargı sürecini dikkatle takip ediyoruz. Bu noktada da yargının vereceği kararı beklemek zorundayız. Her gün yeni bir olay karşısında çok farklı ve değişik yorumlar getirerek, olayı daha da anlaşılmaz bir hale getirmenin hiçbir anlamı yok. Herkes sabırlı olmalıdır. Tutuklamalar devam ediyorsa, geçmişteki tutuklamalarla birlikte bunları da sabırla
beklemek lazım. Yargıya güvenerek hareket edelim ve bakalım yargı ortaya ne koyacak. Bunu da hep birlikte milletçe görelim."
Amerika'nın yeni Ankara Büyükelçisi Francis Joseph Ricciardone'nin, 'basın özgürlüğü' konusundaki yorumlarına da sert tepki gösteren Bahçeli, bu konuda Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik'e destek verdi ve "Amerika, Türkiye'nin iç işlerine karışmamalı" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset