Bahar Ayvazoğlu’ndan Canan Kaftancıoğlu’na ‘ırk de ırkalım’ cevabı!

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na cevap verdi.

Bahar Ayvazoğlu’ndan Canan Kaftancıoğlu’na ‘ırk de ırkalım’ cevabı!

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile 2013 yılında attığı “Öl de ölelim, vur de vuralım, ırk de ırkalım” tweeti nedeniyle yaşadığı polemikle ilgili konuştu. 

Haber61 TV’de ekranlara gelen Atakan Kadıoğlu’nun hazırlayıp sunduğu ‘Aleni Sorular’ programına konuk olan Bahar Ayvazoğlu, “Bugün niye karşıma çıkardılar bilmiyorum. Buradan nereye varacaklar onu da bilmiyorum. Çok çirkin olarak MHP ile bunu ilişkilendirmeye çalışanlar da oldu. Cumhur İttifakının içine fitne sokabilmek adına, “bakın Trabzon Milletvekili bunu bunlara söylemiştir” gibi bir söylemde bulunabilmek adına kullanmaya çalıştılar” dedi. 

Aleni Sorular programında özel yaşamı, siyasete girişi, milletvekili olma süreci ve daha birçok konuda çok özel açıklamalarda bulunan Bahar Ayvazoğlu, “bu hikâyeyi hiç kimse bilmez dediği” AK Parti’ye katılma hikâyesini anlattı.

Bahar Ayvazoğlu’ndan Canan Kaftancıoğlu’na ‘ırk de ırkalım’ cevabı!

“İŞİN MUTFAĞINDA OLMAK BANA BÜYÜK BİR HAZ VERDİ”

“Burada insanlar ne yapacaklar” merakıyla AK Parti’den içeri girdiğini söyleyen Ayvazoğlu, “Üniversiteden mezun olduktan sonra AK Parti kurulunca kapısından içeri girdim. Aslında bu hikâyeyi hiç kimse bilmez. Girmemin sebebi; Recep Tayyip Erdoğan bir parti kurmuş, Trabzon’da o partinin merkez ilçe ve il başkanlığı kurulmuş, sadece “burada insanlar ne yapacaklar” diye merak ettim. Çok dolaylı yoldan tanıdığım biri vardı yönetimde. Çok enteresandır; kapıdan içeriye girdiğimde merkez ilçeye bir özel kalem aradıklarını söylediler. Ben böyle bir niyet ile oraya girmemiştim. Form doldurduk. Sonra beni çağırdılar, kurucu merkez ilçe yönetimi Mustafa Yanmış dönemi. Çok profesyonel bir şekilde mülakata tabi tuttular bizi. Yaklaşık 40 küsur kişiydik. Vücut dilinden diksiyona kadar birçok konuda puanlama yaptılar. Hepimizle konuştular, ayrıldık. Sonra Mustafa Yanmış beni çağırdı. “Kızım biz arkadaşlarla konuştuk, hepimizin tam puanını sen aldın. Biz senle çalışmak istiyoruz ama sen çok naif bir kıza benziyorsun. Siyaset biraz cevvallik ister. Buraya her türlü insan gelecek, onlarla mücadele etmen gerekecek. Bir arkadaş daha var, onu da alalım mı? Onunla birlikte çalışırsan o dönemki şartlarda maaşınızı ikiye böleceğiz” dedi. Bende “başkanım benim derdim burada iş bulmak, para kazanmak değil, partiye hizmet etmek istiyorum ve işin ucundan tutmak istiyorum. Elimden ne gelirse, isterseniz başka bir alanda değerlendireceğiz deyin, ben maaş için burada değilim, tabi ki yaparım dedim. Diğer Arkadaş kabul etmemiş. Benim AK Parti hikâyem ilginçtir böyle başladı. En dipten en yukarıya gidiş hikâyem böyle başladı. Merkez ilçe başkanlığı benim için bir okul oldu. Mustafa Yanmış’tan çok şey öğrendim. Yöneticilerin birçoğunun raporunu, konuşma yazılarını ben hazırlıyordum. İşin mutfağında olmak bana büyük bir haz veriyordu” dedi.

“MİLLETVEKİLLİĞİNE KENDİ TALEBİMLE ADAY OLMADIM”

Milletvekilliğine aday olduğu dönemde böyle bir şeyi düşünmediğini dile getiren Bahar Ayvazoğlu, “İşin mutfağından yetiştim. Ortahisar ilçe başkan yardımcılığı yaptım. Sonrasında Kadın Kolları İl Başkanlığı teklif edildi. Sonrasında kongrede tekrar seninle devam edilecek denildi. Bunun hemen sonrasında milletvekilliği aday sürecine gidildi. Bu süreçte yine kendi talebimle aday olmadım. Ben aday olduğumda milletvekilliği aday listesi dolmuştu. Kafamda böyle bir şey yoktu. Kadın kollarına başkanlığına devam edecektim. Adaylık süresi doldu. Kongremi yaptım gün öğleden sonra Genel Merkezden yazı geldi, başvuru süresi uzatıldı diye. Çok telefon aldım. Çokça sözünü dinlediğim, önem verdiğim ve reddedemeyeceğim kişilerden çok teklif aldım. “Neden şansını denemiyorsun diye.” Genel Merkez de bize “aday olacak arkadaşlar aday olsunlar. Kadın ve gençlik kollarında aday olmak tekrar görevinize dönmek için engel değil. O listeye giremeseniz de başkanlığınıza devam edebilirsiniz dediler. Öyle bir noktaya geldi ki, bana verilen değere, katkıya ve desteğe “Hayır” demiş olsaydım kendimi inkar etmiş olurdum ve o kişileri de hayal kırıklığına uğratmış olurdum. Kendi teşkilatımdan da çok destek geldi. O an için milletvekilliği aklımda yoktu. Hayatım boyunca siyasetin içinde bulunduğum ilk günden son ana kadar, kafamın arkasında başka bir plan, ajandamda başka bir makam olmadı. Ben bunu ifade ettiğimi düşünüyorum ama anlamak istemeyen kişiler oldu. Her kişi karşısındakini kendisi gibi bilir. Ben bana verilen işi en iyi şekilde yapmaya çalıştım” şeklinde konuştu.

Bahar Ayvazoğlu’ndan Canan Kaftancıoğlu’na ‘ırk de ırkalım’ cevabı!

“HER TWEET O DÖNEMİN KOŞULLARINDA DEĞERLENDİRİLİR”

Ayvazoğlu, Kaftancıoğlu ile yaşadığı ‘ırk de ırkalım’ polemiği ile ilgili olarak her tweetim yazıldığı dönemin koşullarında değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak “Neticede ben bir siyasiyim ve hiçbir olaya kayıtsız kalma gibi bir lüksüm yok. Tarafım her şeyden önce. Cemil Meriç der ki; “tarafsız insan, şahsiyeti felce uğramış insandır.” Benim şahsiyetim felce uğramadı hamdolsun. Yanlış olduğuna inandığım her şeyde üslubunca paylaşmaktan imtina etmem. Buy anlamda da özellikle Canan Kaftancıoğlu, hatta buna Ekrem İmamoğlu’nu da ekleyebiliriz. Ciddi şekilde sosyal medyada organize olmuş kimlikler. Neredeyse on binlerce insanı anında üzerinize salabiliyorlar. Hiçbir değeri ve manevi çizgisi olmadan çok çirkince size saldırmaya başlıyorlar. Eleştirilere he zaman açığız. Benim yazdığımı beğenmeyebilir, bunun üzerinden farklı bir eleştiri ile bana yüklenebilir, siyasal anlamda benimle tartışabilir. Bunu yaparken bir takım değerleri aşabiliyorsa karşınızdaki insanın kimliğini de deşifre eder aynı zamanda. Benim bile hatırlamadığım 2013 yılında atılmış bir tweetim. Her tweet o dönemin koşullarında değerlendirilir. Bugün benim attığım bir tweet 6 yıl sonra hiç anlaşılmayacak. Şuanda hangi gündemle ilişkilendirileceğini herkes bildiği için yazdığımı herkes anlıyor. Ama 6 yıl sonra Bahar Hanım bunu neden yazdı diyebilirler. Bu da öyle bir tweet” dedi.

“CUMHUR İTTİFAKININ İÇİNE FİTNE SOKABİLMEK ADINA…”

2013 Yılında attığı tweetim bugün neden karşısına çıktığını bilmediğini sözlerine ekleyen Ayvazoğlu, “HDP’nin çirkin siyasetinin ayyuka çıktığı dönemlerde HDP’nin bir açıklaması vardı. Sürekli Kürt kardeşlerimiz üzerinden geliştirdikleri ırkçılık fenomenleri ortaya çıkmıştı. Vurmaktan, kırmaktan, öldürmekten, tehdit etmekten, PKK’yı güzellemelerinden o kadar bıktığımız bir dönemdi ki ben orada bir ironi yaptım. HDP’ye bir göndermeydi. O dönem benim bir siyesi kimliğim de yoktu. “Öl de ölelim, vur de vuralım, ırk de ırkalım.” Aslında o “ırk de ırkalım” kelimesiyle birlikte o ırkçılık anlayışlarıyla bir anlamda dalga geçtim. Irk de ırkalım aslında Türkçe’de kelimelerle oynadığınızda kendisini ifade etme biçimlerinizden bir tanesi. Irkçılık kelimesiyle oynadım. “Mek-mak” ekiyle birçok kelimeye farklı görev atfedebilirsiniz. Bende orada Irkmak olarak atfettim. Irkçılık yapıyorsunuz değil de ırkıyorsunuz anlamında bir kelime türettim. Bana sorarsanız çok zeka dolu bir tweetti. O dönemin şartlarında anlayan anladı. Bugün niye karşıma çıkardılar bilmiyorum. Buradan nereye varacaklar onu da bilmiyorum. Çok çirkin olarak MHP ile bunu ilişkilendirmeye çalışanlar da oldu. Cumhur İttifakının içine fitne sokabilmek adına, “bakın Trabzon Milletvekili bunu bunlara söylemiştir” gibi bir söylemde bulunabilmek adına kullanmaya çalıştılar. Hiç o yola tevessül etmesinler. Bizim Cumhur İttifakıyla hiçbir problemimiz yok. MHP ile hiçbir problemimiz yok. MHP’li kardeşlerimize de HDP’ye atfettiğim bir cümlenin yapıştırılmasından son derece rahatsız olurum. En başında da bunun karşısında ben dururum. Bir cevap vermeleri gerekiyorsa kendilerini savunsunlar. Bir insanın kendini savunamayıp “sizde şöyleydiniz, böyleydiniz” diye söze başlaması suçüstü yakalandığının çok açık delilidir” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset