Bağış'a şok soruşturma

Zürih Savcısı Braunschweig, Egemen Bağış'ın Zürih'te söylediği "Ermeni soykırımı yoktur. Gelsin beni tutuklasınlar" sözleri üzerine ön soruşturma başlattı.Zürih Başsavcılığı, geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Zür

Bağış'a şok soruşturma

Zürih Savcısı Braunschweig, Egemen Bağış'ın Zürih'te söylediği "Ermeni soykırımı yoktur. Gelsin beni tutuklasınlar" sözleri üzerine ön soruşturma başlattı.

Zürih Başsavcılığı, geçtiğimiz hafta Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Zürih’te söylediği "Ermeni soykırımı yoktur. Gelsin beni tutuklasınlar" sözleri üzerine ön soruşturma başlattı.

İsviçre Zürih kantonu devlet savcılığı, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış hakkında ön soruşturma başlattı.

İsviçre’de yayınlanan Neue Zürcher Zeitung Gazetesi'nin haberine göre, Zürih başsavcılığı, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın Davos Dünya Ekonomik Formu (WEF)’dan dönerken Zürih’te söylediği "Ermeni soykırımı yoktur.

Gelsin beni tutuklasınlar" sözleri üzerine İsviçre Ermeni topluluğunun şikayeti üzerine ön soruşturma yapıldığını doğruladı.

Zürih devlet savcısı Christine Braunschweig, Doğan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Bakan Bağış hakkında ön soruşturma yapıldığını doğrulayarak şunları söyledi: "Geçen hafta savcılığımıza bu konu ile ilgili bir dilekçe ulaştı.

Dilekçede Sayın Bağış’ın İsviçre Ceza Kanunu'nun 261. maddesinde ırkçılık başlığı ile yer alan kanuna muhalefet edildiği bildiriliyordu. Savcılığımız iddiayı ciddi bularak ön soruşturma başlattı. Şimdi Egemen Bağış’ın dilekçede konu edilen Ermeni soykırımını inkar sözlerini söyleyip söylemediğini araştıracağız.

Kendisinin diplomatik dokunulmazlığı olup olmadığına bakacağız. Bunların sonucunda yasaya aykırı bir durum var ve diplomatik dokunulmazlığı yok ise hakkında dava açacağız" dedi.

Konu ile ilgili olarak ulaştığımız Bakan Egemen Bağış, Basın müşaviri Cihangir Şahin aracılıyla, konu ile ilgili olarak konuşmayacağını ön soruşturmanın sonuçlanmasını bekleyeceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler