Bağış'a: "Sana da Has...tir!" ayıbı

Geçen sene KKTC'de düzenlenen Toplumsal Varoluş Mitingi'nde açılan ve ikili ilişkileri ciddi krize sürükleyen "Kurtarıldık mı HAS...TİR" pankartından sonra, KKTC'nin muhalif Afrika Gazetesi, "Çözüm olmazsa KKTC Türkiye'ye bağlanabilir" diyen AB Bakanı Ege

Bağış'a: "Sana da Has...tir!" ayıbı

Geçen sene KKTC'de düzenlenen Toplumsal Varoluş Mitingi'nde açılan ve ikili ilişkileri ciddi krize sürükleyen "Kurtarıldık mı HAS...TİR" pankartından sonra, KKTC'nin muhalif Afrika Gazetesi, "Çözüm olmazsa KKTC Türkiye'ye bağlanabilir" diyen AB Bakanı Egemen Bağış'a, "Sana da Has...tir!" diyerek tepki gösterdi.

BAĞIŞ'TAN AFRİKA'YA YANIT
Bakan Bağış ise yaptığı açıklamada, "Küfretmek kimsenin haddi değil. Afrika'nın adını, Afrika'nın adını kirleteceklerine gidip Afrika'nın ormanlarında biraz oksijen alsınlar" dedi.

Bağış, kendisine küfreden Afrika Gazetesi'ne bir Afrika atasözüyle cevap verdi: "Gazetecilik künyesinde Rum gazetelerinin ismi yazanların neye ve kimlere hizmet ettikleri gayet açık. 

Bir Afrika atasözü der ki: Fark edilmek için çok küçük olduğunu düşünüyorsan, kapalı bir odada bir sivrisinekle uyumayı dene. KKTC'nin artık sivrisineklerle yaşamaya ihtiyacı yoktur."

Makamında Siirt heyetini kabul eden Bağış, açıklamayla ilgili olarak, "Açıklamaların içerisinden cımbızla seçilerek bazı anlamlar çıkarmaya çalışan, özellikle Kıbrıs'ta bazı Rum sempatizanları olduğunu görmek beni üzdü" diye konuştu.

'TALİHSİZ BİR ÇIKIŞ'
Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu yazılı bir açıklama yaparak, "Bağış'ın 'KKTC Türkiye'ye bağlanabilir' açıklamasının, her yönüyle talihsiz ve kabul edilemez bir çıkış olduğunu'' savundu.

Loğoğlu, "Bu tutum, AKP'nin Kıbrıs Türk halkına yönelik yetersiz ve küçük düşürücü anlayışının en son örneğidir'' dedi.

'BÖBÜRLENME VE TAHRİK'
Rum Hükümet Sözcüsü Stefanos Stefanu da yaptığı yazılı açıklamada, Bağış'ın açıklamalarını "Alaycı, böbürlenme ve tahrik" olarak niteledi ve Kıbrıslı Türkleri aşağıladığını öne sürdü.

Stefanu, "Bu açıklamalar, Türkiye'nin Kıbrıs konusundaki olumsuz duruşu ile Kıbrıs'ta hedefinin bölünme ve iki ayrı devlet olduğunu ortaya koyuyor" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset